Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Gymnastikspring
Forfatter: 
Dato:  22-07-2014 22:55

Er der nogen der har nogen gode ideer ig mål til gymnastikspring som får hesten til at bruge sin ryg?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nogle ting
Forfatter: 
Dato:  28-07-2014 09:24

Hej,

 

Gymnastikspring kan være à tempo springserier, travbomme foran spring, spring stillet op, så hesten hele tiden skal skifte retning/galop/bøjning, gymnastikspring for rytteren (uden bøjler eller måske endda uden bøjler og uden tøjler) samt forhindringer, der stiller hesten over for opgaver, der får den til at tænke sig bedre om og bruge sin teknik bedre.

 

Hvis man gerne vil forbedre hestens brug af ryggen, er det vigtigt at tage hensyn til hestens skridtlængde, så afstande tilpasses hestens egen skridtlængde. Standardafstande er en rettesnor, men så må man selv holde øje med, om de nu også passer til hesten. Når hesten er blevet mere rutineret, er standardafstande gode at træne på, hvis man ønsker at ride stævner. Men også her må man variere lidt, da man kan komme ud for situationer, hvor der skal improviseres af både hest og rytter, og så er det godt at kunne forlænge og forkorte...

 

I temposerier arbejder man mestendels med ca. 3,5 m mellem springene for hest, men hvis man er nede og starte med bittesmå højder, kan afstanden formindskes en smule. Afstand fra travbom til spring ca. 2,5 m, også afhængig af springets højde o.s.v. Spring med skift kan være at stille springene op i zig-zag og lave en lille volte mellem hvert spring. Gymnastikspring for rytteren kan være i longe eller springkorridor over enkelte spring eller en springserie. Forhindringer der får hesten til at tænke over sin teknik kan være spring med fyld, kryds med høje sider, svineryg, tørgrave, terrænforhindringer o.s.v. Disse spring kan dog også gøre det modsatte, hvis hesten er nervøs for dem - så vil den sænke ryggen og stive sig. Her må man kende sin hest og vænne den langsomt til tingene, så den springer tillidsfuldt.

 

God arbejdslyst!

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

 

Men jeg synes også, at...

 

Rigtige piger rider military!

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider