Er også billigt at lave og kan blive rigtigt lækre med flutes og salat til.
Tærte med skinke og porrer Ingredienser 1 forbagt mørdejsbund
1-2 porrer
15 g smør
2 dl fløde
150 g kogt skinke i strimler/tern
2 æg
1 tsk sennep
salt og peber
Fremgangsmåde Rens og snit porrerne fint. Svits dem i smør uden at de tager farve. Tilsæt fløden. Lad det få et hurtigt opkog og tag det af varmen. Tilsæt kogt skinke og de sammenpiskede æg. Smag til med sennep, salt og peber. Fyld massen i den forbagte bund. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 min. Servering Med salat.
Ungarsk kartoffel tærte:
Bund:
125 g mel
75 g smør eller margarine
4 - 5 spsk koldt vand
1/2 tsk salt
1/2 tsk Edelsuess-paprika
Fyld:
3-4-store faste kartofler
1 rod peberfrugt
200 g hytteost
75 g revet mozarella ost
1/2 tsk Edelsuess-paprika
1/2 dl hakket persille
friskkværnet peber
2 æg
1 dl mælk
Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern ca. 1 gange 1 cm, og kog dem til de er næsten møre. Lad dem afkøle lidt, for så går de ikke så nemt i stykker, når fyldet røres sammen.
Imens smuldres mel og smør/margarine. Salt og paprika tilsættes og til sidst koldt vand, så dejen er samlet.
Smør en springform (diameter på 20 - 25 cm). Dejen rulles ud og lægges i springformen, så dejen når godt op ad siderne på springformen. Tænd ovnen på 200 grader.
Peberfrugten skæres i tern. Kartofler, peberfrugt, hytteost, paprika, persille, ost og peber røres sammen og fordeles i den dejbeklædte springform.
Æg og mælk piskes sammen og hældes over tærten.
Bages i ca. 30 min til den er gylden og gennembagt.
Serveres med salat og brød.
Du kan også lave en tunmousse med flutes til, og bagefter lidt oste med frugt til.