Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 "Ren i røntgen" vs. OCD/mus
Forfatter: 
Dato:  14-09-2015 16:19

Hvor stor betydning har dette?

 

Jeg synes tit man ser, at heste med mus bliver sat billigere. Nogle mennesker vil slet ikke have en hest, som ikke er "ren i røntgen". Alligevel synes jeg man støder på det hos mange heste. Jeg har sågar hørt, at nogle tophingste har mus eller har belæg for at avle heste med mus. Jeg prøver at finde ud af, hvor meget det betyder og vil gerne høre meninger og erfaringer.

 

Har I erfaringer med OCD/mus hos jeres heste? Hvor sad det henne? Havde det betydning eller ej?

 

Har I fået fjernet en mus ved operation? Blev hesten rentgående efterfølgende?

 

Ville I købe en hest med en mus?



Kiiri
*En hest er altid en hest. Men en rytter uden en hest... er blot et menneske*

0
0
Svar på denne tråd
 
 Avlet hest med OCD
Forfatter: 
Dato:  14-09-2015 18:22

Jeg har avlet en enkelt hest med OCD. Den var tilsyneladende OCD-fri da den fik taget røntgen som 6-mdr. Men da den var 15-mdr blev den pludselig springhalt på et bagben, og den stod med en kæmpe galle i hasen.

 

Han blev opereret ganske kort efter vi havde opdaget det. Vi solgte ham til Sverige for et 6-cifret beløb, da han var 4. På det tidspunkt kunne dyrlægerne ikke se på røntgenbillederne at han havde haft OCD og var opereret.

 

Nu køber jeg kun heste til avl, og derfor vil jeg aldrig hverken købe en hest med OCD eller bruge en hingst med OCD. Jeg har ikke råd til at satse.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Welsh Mountain hoppeplag og føl sælges

0
0
Svar på denne tråd
 
 OCD/mus
Forfatter: 
Dato:  14-09-2015 21:33

Betydningen kommer jo helt an på, hvor det sidder.

Jeg ville ikke være bekymret for at købe en hest med mus til ridebrug, hvis musen var placeret, så den var uden betydning eller kunne fjernes.

 

Mvh.

Rebecca.


0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  14-09-2015 22:05

mit eneste hjemmeavlede føl havde en mus i en bagkode, opdaget ved salgsrøntgen som 7 mdrs. Han har aldrig været halt på det ben, blev opereret som 21 mdrs og efterfølgende rengående.

 

Fik taget kontrolrøntgen for en måned siden, da han er lettere hævet omkring koden, men alt er i orden, han har en ubetydelig anmærkning, en lille mus udvendig på koden, som aldrig kommer til at genere ham.

 

Ingen af hans forældre har mus/ocd så det er ingen garanti for at slippe for det.

 


Mvh Naja

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mus....nej tak
Forfatter: 
Dato:  15-09-2015 01:15

jeg har lige fået opereret min hjemme avlede 5 års for OCD i venstre baghas. Han var ikke halt, men havde galle "on and of" og fik derfor taget røngen.

Den vidste en mus, og ud skulle den jo, fordi gallen indikerede irritation i leddet, selv om han jo var rengående.

Ved operationen sås der påvirkning af leddet, og det var derfor godt vi opererede ham, på sigt havde musen formentlig gjort varig skade på leddet, med halthed til følge.

så jeg vil anbefale at fjerne en ledmus, da der kan være påvirkning inde i blød delene, selv om hesten ikke er halt, og begyndende slid skader på brusken, kan ikke altid ses på røngen.

på min hest, sås kun en lille mus, men ved oprationnen, så det værre ud end det gjorder på røngen, dyrlægen sagde at det var lumsk med mus i haseled, fordi der ofte ikke ses ydre tegn, før hesten er halt, og der er sket skade.

min hest var heldig, at han dannede galle, dette var det enste tegn på at der var noget galt.

jeg ville godt købe en opereret hest, så omfanget af påvirkning er kendt, men ville være betænkelig, hvis jeg selv skulle få det fixet efter køb af hesten, da der kan være mere skade, end røngen lige afsløre i første omgang.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  15-09-2015 09:09

For mig som rytter er det vigtigere, at hesten fungerer end at den har perfekte røntgenbilleder. Jeg er derfor ikke - som udgangspunkt - skræmt over mus, men det afhænger helt af, hvor den sad/sidder, hvor påvirket hesten er/var af den og om den kan gå igennem en almindelig sundhedsundersøgelse uden anmærkninger. Jeg ville ikke købe en hest med en afstamning, jeg vidste var risikabel.

Min gamle hoppe havde de fineste røntgenbilleder. Hun blev aflivet som 7-års, fordi hun bare ikke fungerede. 5 forskellige dyrlæger kunne ikke finde årsagen til hendes svage halthed, men de var enige om, at der intet var at finde på røntgen, hverken i ben, ryg eller nakke...

 

Var det til avl ville jeg desuden være opmærksom på afstamningen. Min ridehest fik fjernet en mus da hun var lille. Der er intet ocd i hendes familie, men hun voksede som en gal og det var helt klart en vækstrelateret mus. Sådan en hest ville jeg godt turde at avle på, men jeg ville være obs på føllets vækst. Jeg ville aldrig avle på heste, hvor jeg vidste eller mistænkte, at der var en grad af arvelighed involveret.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stor vækst er også arvelig
Forfatter: 
Dato:  15-09-2015 17:10

Man kan ikke bare skelne mellem arvelig og vækstbetinget OCD, da kraftig vækst også er arvelig og dermed vil OCD pga vækst også være arvelig.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Welsh Mountain hoppeplag og føl sælges

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  15-09-2015 22:20

Super aktuelt emne! For rigtig, rigtig mange vist især dansk varmblods og travheste har vist OCD. Det er, så vidt jeg har forstået, arveligt, (b.la.?). Rigtig, rigtig mange heste har det.

 

Jeg har, ret aktuelt, netop for en måneds tid siden købt mig en to års.. med en mus/OCD i hasen. Jeg købte ham alligevel, da jeg fik bedømt af to dyrlæger, at vi kunne operere det, samt at det var en meget lille en. Endvidere så er han kun 2, og man siger, at så længe de bliver opereret, inden de er 4år, jamen så er succesraten vist højere og operationen nemmere. Satser 110% på, at den bare skal overståes, og at jeg så har man en tiptop i orden hest bagefter. Resten af ham var i øvrigt super, (heriblandt var ryggen rigtig flot), hvilket også er en af grundene til, at jeg tør hoppe ud i det. Næsten alle har et og andet på røngten, og det har kan vi i det mindste fjerne.. :)

 

Den 'regel' min dyrlæge fortalte mig, og som jeg gik ud fra v. indkøb af hest var, at mus i hasen eller koden, behøvede jeg ikke at være så bange for.. MEN mus i knæ, eller bare over hasen, jamen så er de ikke rigtigt til at redde, (giver i hvert fald en masse bøvl).

 

Operationen burde fjerne det fuldstændigt, og forsikringen tager dem vist endda uden forbehold, når de er godt ovre operationen, og musen er fjernet. MEN den koster jo så også lige 12000,- plus minus 3. Så man skal tænke sig om.

Jeg vælger UDEN at blinke, at min unghest skal have fjernet sin mus her til vinter.. men jeg kunne også have valgt at lade den sidde og så se, om han overhovedet får problemer med det. Det tør jeg så ikke, men gør man det, jamen så skal man være forberedt på, at den pludseligt kan hæve op og skulle fjernes relativt akut. Det kan vist godt komplicere operationen, hvis den først er begyndt at irritere derinde.. men det har jeg ikke forstand på i detaljer :)

 

Så.. ja :)

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  18-09-2015 22:54
Jeg købte sidste år en 4 års hest som ved handelsundersøgelse havde en mus i hovledet. Sælger fik ham opereret og alt gik fint og uden problemer, han kom i tilridning efter hans pause uden problemer. For 3 mdr siden blev han halt på samme forben og efter en ledbehandling hvor han stadig var halt fik vi taget nye røntgen billeder og han har desværre fået gigt hvor musen er fjernet, hans billeder fra efter operationen var helt rene.
Så pt ved jeg ikke om han blir ridehest igen da han stadig er halt.
Så jeg er faktisk meget i tvivl om jeg tør købe en igen som ikke er ren eller er opereret. Jeg fik tjekket ham her med røntgen over alt for at være sikker på der ikke var noget i ryg og hals og så er det en skide mus der måske gør at han aldrig kommer til at rides igen.

SUCCES AFHÆNGER AF EVNEN TIL AT GÅ FRA FEJLTAGELSE TIL FEJLTAGELSE UDEN AT MISTE GNISTEN !!!!

 

 

R.I.P Secret Soul, 3. juli 1989 - 30. nov 2008

R.I.P Faurholts Devito 1. maj 2002 - 7. jan. 2014

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider