Ja, indrømmer jeg ikke har meget erfaring ud i oksekød, (har været vegetar det meste af mit liv) MEN jeg er dog landmand og har haft kreaturer selv.
Oksekød skal hænge, jo længere jo bedre siger man, og det er det nogle butikker har fået øjnene op for både superbrugsen, meny mf. De mere kvalitets bevidste kunder som gerne giver ekstra for noget der er specielt, og lidt dyrere, de er perfekte "ofre" for denne nyskabelse. Jeg vil uden tøven mene at enhver ordentlig slagter kan levere noget lignende både i kvalitet og pris, de udstiller bare ikke dyret i en glasmontre, men modner det i kølehuset.
Hænger det mindre end 14 dage så vil jeg ikke købe det, men finder at efter 3 uger er det tilpas til min smag 4 uger max. Det er ikke så meget dyret (race og alder) som håndteringen efter slagt som gør forskel på kvaliteten af bøffen.
Jeg tror bare at navnet 'dry age' er en gammel opfindelse med nyt navn.
Selv eksperimentere jeg jo stadigvæk med udskæringer og bøffer, og køber feks. gerne større stykker i feks. brugsen og gerne noget der nærmer sig sidste salgsdato der er ofte virkeligt gode tilbud og så bliver det skåret ud i bøffer hjemme. Det er efter min mening (og den smule erfaring jeg har fået nu) både billigere og bedre.
Fandt noget i Kvickly som var overskredet sidste salgsdato i udlandet og så var det pakket om med ny dato... ej, den hopper jeg alligevel ikke på, men man kan meget med oksekød.
Jeg har aldrig smagt en Jensen-bøf og de små senede udskæringer går jeg uden om. Hellere ingen bøf, end en der ser sej ud!
Hvor tyk en bøf du vil have er også en smagssag. Vi morer os vildt over, at jeg ikke har spist oksekød i næsten 3 årtier og nu elsker jeg en blodrød bøf, på et par cm, (og helst badet i god sovs. hvilket var UTÆNKELIG førhen!) eller en god gang tartar.
Manden holder sig til gennemstegt, så hvor tyk en bøf du skal købe skal du afklare med dine smagsløg.