Køkkenguide for ungkarle
Mad i fryseren:
Hvis du ikke kan se forskel på isterninger og flødeis, så er det på høje tid at begge bliver smidt ud.
Frossen mad, der er groet fast i isen indvendig i fryseren, bliver sikkert ødelagt, når du forsøger at vriste det løs med en køkkenkniv.
Mad i køleskabet:
Når noget begynder at kravle ud af dets beholder, så har det sikkert overskredet den sidste forbrugsdag.
Mælk er ødelagt, når det ser ud som youghurt.
Youghurt er ødelagt, når det ser ud som hytteost.
Hytteost er ødelagt, når det ligner skæreost.
Skæreost er alligevel ikke andet end mælk, der er ødelagt .. men hvis du kan grave dig ned og finde noget der ikke er grønt, så god appetit!
For alle andre ting: Du ved at det er for gammelt, når du føler dig fristet til at smide både maden og skålen ud.
Mad i køkkenskabe:
Alle dåser der har fået form som fodbolde, skal omgås med en vis forsigtighed.
Friske kartofler må ikke have hverken rødder eller grene.
Sesamfrø og birkes er de eneste ´pletter´, der må være på overfladen af et brød. Hvis der er områder, der ser hårede og hvide eller grønne ud, er det et godt tegn på, at dit brød er blevet til et laboratorie-eksperiment. Du bør smide brødet ud, medmindre du er interesseret i laboratorie-eksperimenter.
Det er en god tommelfingerregel at cornflakes skal kasseres, når de er mere end to år efter sidste salgsdag eller når de ikke mere falder ud af æsken af sig selv.
Mel er ødelagt, hvis der flyver noget ud, når du åbner posen
Rosiner bør ikke være hårdere end dine egne tænder.
Salt ødelægges aldrig. Men hvis det ikke er muligt at skrabe lidt af en blok, så er det nok en god ide at smide det ud og købe en ny pose, eftersom salt almindeligvis kan hældes ud af en pose.
De fleste krydderier dør aldrig, de bliver blot svagere. De pynter på din køkkenhylde for evigt. (Overvej at testamentere dem bort).
Hvis det var din bedstemor, der lavede din eddike, så er den sikkert god endnu.
Om udløbsdatoer:
De er ikke et marketingstrick, for at få dig til at smide god mad ud og købe flere madvarer.
Måske det vil være en god ide for dig at have en kalender i dit køkken.