Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Nye afgifter fordyrer hestehold
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 08:10
Indsat fra nyheden Nye afgifter fordyrer hestehold:

De nye energiafgifter som træder i kraft fra 2014, vil gøre det dyrere at holde hest. Nu skal den kriseramte hestebranche betale afgifter på strøelse, fordi det potentielt set kan bruges til opvarmning. Et helt urimeligt og uigennemtænkt politisk tiltag, vil mange hestefolk sikkert mene.


En mulig utilsigtet sidegevinst fra regeringens seneste forsøg på at indkræve skattepenge ind i form af nye afgifter, kommer til at ramme de i forvejen administrativt og omkostningsmæssigt tungt belastede hestefolk.


Strøelse, der kan anvendes som brændsel, bliver fra 2014 tillagt nye afgifter, en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift, der helt urimeligt vil ramme hestefolk der anvender træ- og halmpiller til strøelse og det vil gradvist gøre det dyrere for hestefolk at købe træpiller ind som strøelse til stalden.


Ny energiafgift

Et bredt politisk flertal vedtog i marts 2012, med virkning fra 2014 - som led i Energiaftalen - at folk, der varmer op i en brændeovn, skal pålægges en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift på den brændsel de køber. Det vil på sigt gøre brænde omkring 33 procent dyrere.


Fra 2014 skal der betales omkring 100 kroner ekstra i afgifter pr. kubikmeter løvtræ til brændeovnen og knap 200 kroner ekstra for et ton træpiller. Afgiften stiger gradvist frem til 2020, og afgiften vil betyde at prisen for 1 ton træpiller alene som følge af statens nye forsyningssikkerhedsafgift vil blive hævet med 520 kr. alene i form af nye afgifter. Det betyder i praksis at en sæk træpiller på15 kg, alene som følge af de nye afgifter vil stige med næsten 8 kr.


En helt urimelig sidegevinst for Staten, set med hesteejeres øjne, da den nye skat er tiltænkt at være en ny energiafgift og ikke en skat på strøelse.

Løber hurtigt op
Har man kun en enkelt hest og bruger man gennemsnitlig 1-2 poser træpiller om ugen, vil det alene i nye afgifter betyde en årlig merudgift på mellem 500-1.000 kr, hvilket de fleste nok kan klare. Ejer man en stald eller et stutteri med flere heste, bliver det imidlertid hurtigt en dyr fornøjelse.


Til dagbladet BT oplyser staldejer Morten Andersen, at han strøer ca. 32 ton træpiller i lille hestestald. Selv om han ikke brænder smuldet af, ville han så alligevel skulle betale afgifter fra 2014, hvis loven om afgifter på brænde og træpiller bliver vedtaget. Frem mod 2020 vil han således komme til at betale hele 16.640 kroner mere om året, alene i afgifter for strøelse. "16.000 kroner mere om året er mange penge for sådan en lille stald som vores. Det er helt hul i hovedet, at vi skal betale en afgift, som ikke er pålagt strøelse til heste, men noget helt andet", siger Morten Andersen til dagbladet.


Bevisbyrden er hesteholderens
At den nye energiafgift utilsigtet rammer hestefolket hårdt, er allerede blevet påpeget overfor politikerne. Derfor er der nu fra politisk side lagt op til, at hvis hesteholdere kan bevise over for Skat, at de kun bruger træpiller til strøelse, kan de få afgiftspengene tilbage. Dette gælder dog kun såfremt hesteholderne kan bevise, at de ikke brænder det af. Det kan jo i sig selv være vanskeligt at dokumentere og vil under alle omstændigheder bidrage til at øge administrationsbelastningen og dokumentationskravene til hestefolket yderligere. Hvorvidt det samtidigt betyder, at vi fremover skal forvente inspektionsbesøg fra Skat i vore hestestalde, hvor de vil tjekke hvor de indkøbte træpiller ender, vides endnu ikke.

 

Billede


Forsidefoto: Tine Lessèl

0
3
Svar på denne tråd
 
 Dokumentation
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 11:36

Nå, de vil have dokumentation i Skat?

 

Desværre har jeg ikke selv mulighed for at føre det ud i livet, men ideen er hermed givet videre:

 

Hvilken bedre dokumentation end at tømme møddingen foran Skatteministeriet? :-D

29
0
Svar på denne tråd
 
 Halm...
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 11:40

Det gælder i øvrigt også halm.

 

Hvordan dokumenterer man, at ens hest spiser halm?

Det må jo bero på en analyse af det, der kommer ud i den anden ende.

 

Og så er vi tilbage ved møddingen foran Skatteministeriet...

 

Suk.

7
0
Svar på denne tråd
 
 dokumantation
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 14:22

eller også skulle man bare læsse møddingen af udenfor det lokale skattecenter...


 

Albion dressursadel købes
Sæde str. 17,5 eller 18
Wide eller X-wide bom

1
0
Svar på denne tråd
 
 Hejsada
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 18:42

Gælder det mon også træpiller købt i tyskland??


Ejer af to fantastiske prinsesser.. Isabella af mindet - min stjerne...... Og Maliki - mit lille tykke impulskøb....

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nej det gør det ikke...
Forfatter: 
Dato:  28-09-2013 20:37

...så Fleggaard og de andre butikker syd for grænsen glæder sig allerede .

 


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

4
0
Svar på denne tråd
 
 jamen dog...
Forfatter: 
Dato:  29-09-2013 06:54

..og så sidder der igen nogle tyske politikere og griner godt og grundigt af lille Danmark, som endnu engang med deres afgift politik, ganske gratis forærer tyskerne en masse gode indtægter på salg af brænde og træpiller.

 

Ja ja kære danske politikere, fortsæt bare på den måde, så skal i se hvor mange arbejdspladser der igen forsvinder i danmark.

 




IMC nu med ny PROP.

 

 

 

 

 

 

SORT HAVRE SÆLGES 4370 ST.MERLØSE

 

9
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  29-09-2013 09:04

Det er stadig gratis selv at samle brænde til at fyre med.

At afgiften også skulle ramme halm har jeg ikke hørt før, men her må vel gælde det samme.

 

Som flere nævner så opnår man kun en ting ved den her afgift, nemlig at man flytter en stor del af handelen til tyskland. Det kan for alvor svare sig nu, og er man bare et par stykker, og har man ikke noget i mod at have lidt penge stående i projektet så er der ikke langt til at ringe til en vognmand og høre om han har en tom retur på en lastbil fra tyskland, og vupti, mange mange tons træpiller rigere og med en afgift når loven er fuldt trådt i kraft på op til 400 kr pr tons x med fx 29 paller i en køletrailer eller 33 paller på en sættevogn, ja så er transporten hurtigt hjemme. Og rundt på hesteejendommene findes også i mange tilfælde maskinerne til selv at læsse en lastbil af, og så bliver transporten endnu billigere

 

For brændes vedkommende så vil handelen på det sorte marked blomstre plus at en del folk nok vil fristes til at fyre med diverse affald til gene for naboerne og skade for miljøet

 


Hilsen Kristian

2
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-09-2013 11:22

Altså den vanvittige regering

 

Det ender jo med, at man vitterligt ikke har RÅD til at være dansker snart.

 


 

 

Heste sladrer ikke - men det burde tilskueren gøre!

 

5
0
Svar på denne tråd
 
 afgifter
Forfatter: 
Dato:  03-10-2013 12:24
Hej.
Der hvor jeg har mine heste opstaldet ( privat hestepension) har ejer allerede fået en stigning på ca 20 kr pr balle spåner der hvor han henter spåner. Men træder det ikke først i kraft pr 2014 ??
Må sælger allerede lægge afgiften på nu ??.
Mvh Pernille
0
0
Svar på denne tråd
 
 Man må ikke...
Forfatter: 
Dato:  03-10-2013 14:14

...pålægge afgfifter på en vare nu, når afgiften først indføres til nytår. Sælger skal jo heller ikke afregne disse afgifter med staten før de bliver indført.

 

Man må derimod gerne tage en højere pris for varen nu, men så skal man bare begrunde det med stigende omkostninger, ønske om en større indtjening, el. lign.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

0
0
Svar på denne tråd
 
 afgifter
Forfatter: 
Dato:  03-10-2013 23:23
Så er det vel ikke helt legalt når sælger af spånerne begrunder prisstigningen med dyrere råvarer og afgifter ??
Måske den med råvarerne, - eller ??
0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider