... er ikke så svært at lave.
Hvis de skal laves i forme kan man fylde med fondant (IKKE det samme som det man trækker over kager)
Man starter med at lave skallen - altså fylde formene med tempereret chokolade, hælde det overskydende fra og så afkøle. Så har man en "chokoladeform"
Når den er kold tager man sin sprøjtepose med fondant og fylder lidt i - husk at der stadig skal være plads til chokolade ovenpå der udgør bunden. Det hælder man så over til sidst og lader chokoladerne køle helt ned før de trykkes ud af formene.
Grundopskriften på fondant er:
1 dl druesukker
2 dl sukker
075 dl vand
og så farve og smagsstoffer.
Put grundingredienserne i en gryde og få i kog. Den skal op på mellem 105 og 110 grader (koldere og det er helt flydende - varmere og det er så stift at du ikke kan få det ud af sprøjteposen når det er koldt)
Når det er på den rette temperatur tager du gryden af komfuret og stiller på en bordskåner. Temperaturen skal falde til 90 grader - og så skal du i gang med at piske i det.
Pisk i ca 5 minutter - undervejs tilsætter du smag og eventuel farve.
Skal det f.eks. være til appelsinfyld til chokolader, tilsætter du ½ tsk citronsyre og 1 ml appelsinolie (andre frugtsmagsstoffer passer også med citronsyre - i varierende mængde)
Baileys creme - 2 spk skummetmælkspulver og 4 ml bailey cream smag
Kaffecreme - 3 tsk skummetmælkspulver og 4 ml kaffesmag
Osv
Fondanten skal være helt kold før man fylder den i chokoladerne. Jeg plejer at lave den dagen før og hælde på små fryseposer der så bruges som sprøjteposer. Det er jo ikke kæmpeportioner der er tale om
Man kan også ælte marcipan med f.eks. likør og så putte en smule af det i de små chokoladeforme.