... kan gøres med denne opskrift, som jeg med stor succes har brugt til vildt:
1 dyreryg (eller i dette tilfælde oksesteg)
4 spk smør
4 spk olivenolie
½ pund bacontern.
Marinade:
1 løg
2 gulerødder
2 spsk smør eller olie
1 flaske GOD rødvin (den samme som du serverer til)
3 kviste persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
4-5 sorte peberkorn
1-2 knuste enebær
Sovs: den reducerede marinade beurre manié af 1 spk smør og 1 spk mel, samt 1 vinglas portvin og 2 spsk ribsgele
Marinering af kødet: Snit løg og gulerødder, og svits dem kort i smør eller olie. Hæld alle ingredienserne i et stort fad af porcelæn eller lertøj - IKKE METAL
Læg kødet i marinaden, stil det et koldt sted og vend 3-4 gange om dagen i 3 dage (bogen siger gerne op til en uge - jo længere, jo kraftigere bliver vildtsmagen - men til oksekød er jeg sikker på at en dag eller to vil være fint).
For at tilberede kødet: Smelt smørret og tilsæt olien, tilsæt bacontern, og rist til de er sprøde. Tag kødet op af marinaden og tør det af. Brun kødet let.
Kog marinaden ind til halvdelen er fordampet(i den samme pande hvor køddet er brunet i, og selvfølgelig med bacontern osv), si grøntsagerne fra, og hæld marinaden over kødet.
Sæt kødet i ovene ved svag/middel varme til det er mørt
Tag kødet op af marinaden, dæk det til og lad det hvile et lunt sted mens sovsen laves. (man kunne også vælge at vente til nu med at si grøntsager osv fra)
For at lave sovsen: Reducer marinaden til halv mængde en gang til, jævn med beurre manié. Tilsæt portvin og ribsgelé og kog igennem. Husk at skrabe gryden/bradepanden godt, så alt det gode der sidder på efter stegning af kødet er med.
Si sovsen over kødet og servér