Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Vejledning: Hvordan laves billeder mindre

Billeder som skal uploades på Heste-Nettet er begrænsede i såvel højde/bredde (pixels) som med hensyn til filstørrelse (kB). Store billeder skal derfor gøres mindre inden de uploades.

Dette kan gøres med mange forskellige programmer, men vi tager udgangspunkt i IrfanView, som er et gratis program som kan hentes på nettet. Hent det her: http://www.irfanview.com/

Start programmet, og åbn det billede som du vil reducere. Nu vælger du i menuen "Image->Resize/Resample ..." eller trykker CTRL+R.

Vinduet "Resize/Resample" åbner og viser den nuværende størrelse. Nu skal du indtaste den nye størrelse i "Set new size". Du kan enten taste i "Width" eller "Height", og så bibeholde størrelsesforholdet. Til at bruge på Heste-Nettet indtaster du 600 pixel i enten "Width" eller "Height" - alt efter hvilken som er størst

Andet skal du ikke gøre her, blot trykke på knappen "OK".

Nu skal billedet gemmes - vælg derfor i menuen "File->Save as ..." eller tryk på CTRL+S. Nu åbnes vinduet "Save pictures as ...". Hvis du vil gemme billedet under et andet navn, så kan du gøre det i "Filnavn". Ellers ændrer du blot "Filtype" til "JPG - JPEG files". Nu åbnes et ekstra vindue ("JPEG/GIF save options"). Det er ikke nødvendigt at gøre i noget der, så du trykker blot på knappen "Gem".


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider