Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

God start på dressuren ved OL (opd)


Idag, fredag d. 20 er der endeligt taget hul på dressurkonkurrencerne ved OL. Det drejer sig om Grand Prix klassen, der dels afgør nationskonkurrencen og dels tjener som 1. kvalifikation til den individuelle finale. Herefter er der endnu en kvalifikationsrunde i GrandPrix Special inden den egentlige finale, som afvikles onsdag d, 25 august i GrandPrix Kür.

Efter fredagens konkurrence, ialt 26 af de 52 startende ekvipager, ligger Per Sandgaard, Zancor på en delt 4. plads, og Lone Jørgensen, Ludewig på en 17 plads, mens de to øvrige danske deltagere først kommer til start i lørdagens afdeling. Her starter først Jon Pedersen, Esprit de Valdemar (9:52) medens sidste danske rytter bliver Andreas Helgstrand, Cavan (12:19). Den samlede startliste kan ses på Olympiadens hjemmeside.

Følg med i resultaterne efterhånden som rytterne har redet.

Cavan, Esprit de Valdemar, Ludewig G og Zancor er alle i topform efter en vellykket transport til Athen. Holdleder Kurt Christensen fortæller, "Hestene er virkelig friske. Selv alderspræsidenten Zancor har simpelthen bukket rundt med Per. Han er rigtig vild og helt tændt. Lone tager Ludewig ud i eftermiddag, når det er varmest, for han er også helt på dupperne. Esprit nyder varmen, og Cavan er også i hopla". Staldforholdene er i følge Kurt Christensen meget flotte. Boxene er store, og der er fast krybbe og vandkop.

Hestene har i tiden op til OL fået elektrolytter tilsat vandet. Blandingen af salt og mineraler hjælper hestene med at holde på væske, og så giver de vandet en sødlig smag. Dette har stor betydning, da vandet i Athen smager af klor. Kurt Christensen er ikke i tvivl om, at hestene drikker, "ellers ville de ikke kunne være så friske, som de er".

Sikkerheden ved dette OL gælder også hestene. Kurt Christensen måtte bruge halvanden time på at få rytternes udstyr igennem sikkerhedskontrollen. "Enhver genstand blev undersøgt, og jeg måtte bl.a. svare på, hvad vi skulle bruge sakse og hovrensere til". Også i staldene er sikkerheden omfattende. "Vi er helt trygge, der bliver passet meget godt på hestene", slutter Kurt Christensen.

[Kilder: Dansk Rideforbund og Olympiade 2004]

 

Tilføjet d. 20-08-2004 kl. 01:13 af i kategorien OL - Dressur.
Forsidebillede: Ingen titel af Henrik (HN)

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider