Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jon D. Pedersen udtaget til OL

Danmarks Idræts-Forbund har skriftligt meddelt Dansk Ride Forbund sin positive holdning til kvalifikation af et dressurhold til OL.

Andreas Helgstrand og Per Sandgaard er individuelt udtaget og kan under alle omstændigheder deltage i den individuelle konkurrence. Set i lyset af Jon D. Pedersens seneste resultater, hvor han har opfyldt det danske krav en af de krævede to gange (69,16% i Grand Prix Special i Wiesbaden), sammenholdt med Andreas Helgstrand og Per Sandgaards resultater, er der efter DIF’s opfattelse med disse tre ekvipager på holdet et niveau svarende til det nationale udtagelseskrav til stede for et dansk dressurhold.

DIF’s bestyrelse har derfor besluttet, at Jon D. Pedersen udtages til OL, samt at der kan udtages en 4. rytter, selvom denne ikke individuelt måtte have klaret de nationale krav. Denne rytter vil blive udtaget af landstræner Rudolf Zeilinger efter det internationale stævne i Aachen den 18. juli 2004 blandt følgende tre ryttere: Lone Jørgensen, Anne van Olst og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
Andre ryttere vil ikke kunne komme ind i billedet til den 4. plads, medmindre dette aftales mellem DIF og Dansk Ride Forbund.

Det bemærkes, at såfremt forudsætningen for både Andreas Helgstrand, Per Sandgaard og Jon D. Petersens deltagelse på holdet skulle bortfalde, f.eks. p.g.a. skader, bortfalder både Jon D. Pedersens og den 4. rytters udtagelse, og Danmark vil alene være repræsenteret i den individuelle konkurrence.

Den 21. juni blev der afholdt møde med Andreas Helgstrand, Per Sandgaard og Jon D. Pedersen, Dansk Ride Forbund, Danmarks Olympiske Komite og Team Danmark. Her blev detaljerne for rytternes deltagelse i OL gennemgået.

Stolt over udtagelse
"Jeg er meget stolt over, at jeg allerede nu kunne blive udtaget", siger 47-årige Jon D. Pedersen og han fortsætter, "Det bekræfter mig i, at den måde, jeg disponerer min hest på, er den rigtige. Jeg ville meget gerne have redet DM på Broholm i den kommende weekend, men Esprit de Valdemar har skridtpause nu. Man må lære af sine erfaringer i livet, og det med at holde sin dressurhest i topform 360 dage om året, det går simpelthen ikke. Hesten er 18 år, og den har gået internationalt i 10 år, det er mange år at have glæde af sin hest, og jeg skal passe på den. Det er bl.a. på baggrund af mine dispositioner, at jeg nu er blevet udtaget", slutter en glad Jon D. Pedersen.

Team-chef til OL udpeget
Dansk Ride Forbund har udpeget Kurt Christensen til Team-chef ved OL i Athen. Kurt Christensen har i 25 år fungeret som dressurdommer heraf de sidste fire år som international dommer. Han er medlem af dressurudvalget under Dansk Ride Forbund og medlem af styregruppen for Dansk Sportsheste Avlschampionat.

Kurt Christensen var indtil udnævnelsen som team-chef holdleder for junior- og ungrytterne og har netop været med til at udtage dem til Nordisk Mesterskab. Den 47-årige Kurt Christensen er af profession økonomichef i et entreprenørfirma i Ikast.

[Kilde: Helle Qvistgaard, Dansk Ride Forbund]

 

Tilføjet d. 23-06-2004 kl. 16:32 af i kategorien OL - Alm. nyt.
Forsidebillede: Ingen titel af Henrik (HN)

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider