Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danmark tæt på OL-deltagelse i dressur

Halvdelen af OL-kvalifikationen er hjemme for Lone Jørgensen og Nathalie zu Sayn Wittgenstein.

- Det er klart målet, at kvalificere sig til OL. Ellers kører man ikke hesten hele vejen til Spanien, siger danmarksmesteren i dressur, Lone Jørgensen, til Magasinet hest.

I disse dage mens danske hestefolk mødes til Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter i Herning, deltager hun og Nathalie zu Sayn Wittgenstein i årets Sunshine Tour, der i afholdes i Sydspanien tæt på Gibraltar. Sunshine Touren strækker sig over fire uger – med stævner i løbet af ugen for de yngre heste og Gran Prix med O-dommere sidst på ugen. O-dommerne gør, at der er mulighed for at kvalificere sig til De Olympiske Lege.

- Nathalie og jeg ankom tirsdag aften. Det har været en lang tur herned, og jeg var overrasket over, at begge heste gik så godt ved første stævne – kun få dage efter så lang en rejse. Vi havde begge over 69 % i Grand Prixen, der gik over to dage med 39 deltagere, siger Lone Jørgensen.

Ifølge regler fra det internationale rideforbund, FEI, er det danske dressurlandshold allerede kvalificeret til OL. Men Team Danmark, Dansk Idræts Forbund og Dansk Olympisk Komite har sat højere krav og kræver, at rytterne rider mere end 69 % to gange for at opnå kvalifikationen.

- Når Sunshine Touren er slut er der stadig flere muligheder for at ride kvalifikationen hjem. Men det ville være rart, hvis vi kunne klare det her på Sunshine Touren, så vi ikke skal jage rundt mere, siger Lone Jørgensen.

- Med så godt resultat her ved første stævne, tegner det godt, og vi håber virkelig på, at det lykkes i næste uge, siger en optimistisk og glad Lone Jørgensen.

Hun har hele tiden troet på den niårige oldenborger Ludewig som en værdig afløser til hendes tidligere OL-hest, Kennedy, der blev solgt til USA i 2002.

Læs den store reportage om Lone Jørgensen, der bor i Sydtyskland i Magasinet hest nr. 2.

 

Tilføjet d. 06-03-2004 kl. 16:25 af i kategorien OL - Dressur.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider