Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Advarsel mod Kristoffer Gaardahl


Af Louise Birkholm, Ridekalenderen.

Søndag aften afslørede Søndagsmagasinet på DR1 endnu en ulovlig slagtetransport, igen var Kristoffer Gaardahl (herefter KG) synderen. Luffe Bøgh fra Hadsund skulle have slagtet en hoppe, som havde haft en længerevarende skade, og som ikke kunne reddes. Han ringer i god tro til KG for at bestille slagtningen. Hesten afhentes, hvorefter Luffe Bøgh får bekræftet af vognmanden at hesten skal slagtes i Danmark, nærmere betegnet Skanderborg.

En journalist møder op da hesten pludselig står i en lastbil, som yderligere er fuldt læsset med andre slagteheste. Hun spørger om hun må se hesten, hvorpå hun bliver bedt om at tage kontakt til KG. Hun ringer KG op og spørger hvorfor hesten står i lastbilen, hvorpå KG svarer at Luffe Bøgn var klar over, at hesten ville blive transporteret til udlandet. Journalisten oplyser KG, at Luffe Bøgh fik at vide af vognmanden at hesten ville blive kørt til Skanderborg. Dette afviser KG og han afviser i øvrigt at deltage i et interview om denne sag.

Filmholdet følger efter slagtetransporten langt sydpå, hvor hestene efter 15 timers kørsel, endelig er fremme ved deres livs ende. Journalisten tager kontakt til vognmanden, som afviser hendes spørgsmål og truer med at smadre kameraet. Sådan ender livet for endnu en hest, og det eneste man undrer sig over er; hvor er myndighederne?

I samme udsendelse interviewes Veterinærinspektør Birthe Broberg fra Fødevaredirektoretet. Hun bliver spurgt om hvor mange af disse mennesker, der har fået frataget autorisationen til at køre med levende dyr, hvorpå hun svarer, at det er der endnu ikke nogen der har. Det er sørgeligt, at vi i et land som Danmark skal være vidner til sådanne brutale hændelser. Man undrer sig over hvor langt vi skal ud, for at myndighederne strammer loven.

Programmet genudsendes mandag den 4/11 kl. 12.10 på DR1.

Se også DR dokumentar onsdag den 6/11
, som afslører omfattende svindel blandt dyrlæger. DR’s programbeskrivelse lyder som følger: Unge piger bliver ofre for fusk og svindel i handel med heste. I et miljø præget af sorte penge, beskidte forretningsmetoder og forsikringssvindel spiller dyrlægerne en central rolle. Vi afslører groteske forhold, hvor dyrlægernes bevismateriale i retssager om syge heste ofte ikke er det papir værd, de er skrevet på. Norske kolleger beskylder nu danske dyrlæger for korruption.

 

Tilføjet d. 04-11-2002 kl. 00:11 af i kategorien Nyt fra Heste-Nettet.dk.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider