Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hollandsk dobbeltsejr, men Lando fik sølv

Den individuelle springning endte med hollandsk dobbeltsejr efter omspringning mellem tre ekvipager med sammenlagt fire fejl fra de to finalerunder.
27-årige Jeroen Dubbeldam med 11-årige Sjiem vandt guldmedaljen, da han var den eneste uden fejl i omspringningen. Danskfødte Lando redet af Albert Voorn lagde ud i omspringningen i et højt tempo, men der kom nedslag og det blev til sølv foran konkurrencen store overraskelse, Khaled Al Eid/Khashm Al Aan fra Saudi Arabien, der også fik et enkelt nedslag og brugte 14/100 længere tid. Den 31-årige bronzevinder er i militæret i sit hjemland, hvis hold trænes af Nelson Pessoa, der dermed fik lidt trøst efter sønnen, Rodrigos skuffende resultat. Det er første gang, Saudi Arabien har vundet medalje i en olympisk ridekonkurrence.
De tre vinderheste kommer fra henholdsvis Holland, Danmark og Belgien. Navnet på den hollandske Sjiem (udtales Shiim) er old hollandsk og betyder simpelthen skimmel.
12-årige Lando er opdrættet af formanden for Hestens Værn i Danmark, professor, dr.agro. Henning Staun, Hørsholm, der også er forfatter til et par hestebøger. Den utroligt charmerende hingst, Lando, sprang bedre og bedre for hver dag under OL og har virkelig skabt respekt om danske springheste. Far til Lando er Lansier, og holstenerhingsten, Raimondo er morfar.
Lando havde fordelen af sin 44-årige rytter, Albert Voorns store rutine. Den gjorde blandt andet, at han ikke blev slået ud af at blive standset midt i springningen, fordi en bom var blæst af forhindringen. Albert Voorn, der ikke har startet så meget i internationale konkurrencer de senere år, red Lando i forbilledlig stil uden hjælpetøjler af nogen art. Kun med et almindeligt trensebid og engelsk næsebånd.
Bronzehesten, 13-årige Khashm Al Aan, er født i Belgien og fik sin internationale debut under en amerikansk rytter. Den kom til Saudi Arabien via Paul Schockemöhles salgsstald i Tyskland.
Der er ingen tvivl om, at denne succes betyder endnu mere interesse for ridesporten fra den yderst velhavende kongelige familie i Saudi Arabien, der har tusindårige hestetraditioner bag sig.
De vigtigste resultater fra den individuelle springning:
Guld: Jeroen Dubbeldam/Sjiem (Holland) 0/50,65 sek
Sølv: Albert Voorn/Lando (Holland) 4/44,72 sek
Bronze: Khaled Al Eid/Khashm Al Aan (Saudi Arabien) 4/44,86 s
4: Andre Johannpeter/Calei (Brasilien)
4: Lars Nieberg/Esprit (Tyskland)
4: Ludo Philippaerts/Otterongo (Belgien)
4: Marcus Ehning/For Pleasure (Tyskland)
4: Otto Becker/Cento (Tyskland)
9: Beat Mändli/Pozitano (Schweiz)
10: Thomas Velin/Carnute (Danmark)
10: Willi Melliger/Calvaro V (Schweiz)
10: Margie Goldstein Engle/Perin (USA)
15: Maria Gretzer/Feliviano (Sverige)
20: Malin Baryard/Butterfly Flip (Sverige)
20: Jos Lansink/Carthago Z (Holland)

 

Tilføjet d. 01-10-2000 kl. 13:08 af i kategorien OL - Springning.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider