Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Anky van Grunsven, guldvinder

Anky van Grunsven er født 2. januar 1968. Hun er 172 cm høj og vejer 55 kg. Hun er ugift, men bor sammen med sin træner, Sjef Jannsen, som hun er blevet trænet af i ni år. De har ingen børn, og Anky er rytter på fuld tid.
Hun har haft uvurderlig betydning for ridesporten i Holland. Ikke blot ved sine fantastiske resultater, men også fordi hun altid er parat til at stille op for sin sport. Utallige opvisninger har hun givet over hele landet, og det var karakteristisk sidste år i Arnhem, hvor europamesterskabet i dressur fandt sted, at hun også var villig til at give en opvisning lørdag aften efter den store springning på trods af flere dages konkurrence og den kendsgerning, at hun stod som favorit før den afsluttende EM-finale om søndagen. Jeg kunne godt komme i tanke om andre, der ville have foretrukket en rolig lørdag aften og tidligt i seng!
Naturligvis valgte hun at ride på en af sine andre Grand Prix heste lørdag aften, så i det mindste Bonfire var veludhvilet.
Og hun vandt EM om søndagen foran OL-bronzevinder, Ulla Salzgeber/Rusty, da Isabell Werth ikke startede Gigolo.
Anky van Grunsvens bedste resultater:
Hold dressur - OL Barcelona 1992 - sølv
Hold dressur - VM Haag 1994 - sølv
Individuel dressur, Kür, VM Haag 1994 - sølv
Hold dressur - OL Atlanta 1996 - sølv
Individuel dressur - OL Atlanta 1996 - sølv
Individuel dressur - VM Rom 1998 - guld
Hold dressur - VM Rom 1998 - sølv
Hold dressur - EM Arnhem 1999 - sølv
Individuel dressur - EM Arnhem 1999 - guld
I 1994 vandt Anky van Grunsven/Cocktail en Volvo World Cup kvalifikationskonkurrence på Vilhelmsborg ved Århus.
Med Bonfire har hun vundet fem World Cup finaler, hvilket er endnu en rekord. Da hun vandt den første, som blev afholdt på de tidl. filmstjerner, Mary Pickford og Douglas Fairbanks område i Hollywood, havde hun vundet samtlige de fem kvalifikationskonkurrencer, hun havde startet i med sine to heste, Bonfire og Cocktail, og hun insisterede på at tage dem begge med til Los Angeles, hvis der skulle ske noget med den ene. Det gjorde der heldigvis ikke, og hun vandt med Bonfire, men det viser en omtanke, som desværre manglede hos Blue Hors, da Lars Petersens anden Grand Prix hest blev solgt et halvt år før OL. Der kan altid ske noget med en hest, som det desværre skete med Blue Hors Cavan på et uheldigt tidspunkt. Så det havde været rart med en reserve, selv om den ikke havde Cavans høje klasse.

 

Tilføjet d. 30-09-2000 kl. 22:58 af i kategorien OL - Dressur.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider