Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Flot præstation af Jon D. Pedersen

Den første danske OL-rytter, Jon D. Pedersen med Esprit de Valdemar red utrolig flot og opnåede 1728 point (eller 69%). Det placerede ham på en foreløbig femteplads efter at halvdelen af konkurrencen er afviklet. Dermed er Jon helt sikker på at komme med i Grand Prix Special og efter alt at dømme også iblandt de 15, der deltager i den individuelle finale i GP Kür natten til lørdag.
For Morten Thomsens vedkommende indløb der en del kostbare fejl under gennemridningen af programmet. Morten var jo reserve og hans hest, Gay, er med sine kun otte år den yngste af OL-hestene (den førende, Gigolo, er 18 år), og derfor endnu ikke på toppen af sin karriere. Selv om Morten Thomsen er en uhyre dygtig og rutineret rytter, kom der kiks i både toer-changementerne og i sik sak travers, og det rakte kun til 1536 point (61,44%), hvilket betød nummer 23 af de 25 startende.
For det danske holds vedkommende er der således langt op til den bronzemedalje i dressur, som nogle optimistisk håbede på - selv efter at Lars Pedersens superhest, Cavan, havde meldt forfald til OL. Efter at halvdelen har været i ilden i Sydney, ligger Danmark på en foreløbig sidsteplads. Sverige har nemlig kun haft en rytter igennem, da Ulla Håkanson i sidste øjeblik ikke kom til start.
Nu ser det ikke helt så sort ud, for på nogle af holdene har de bedste ryttere redet, mens vi da må regne med, at Morten Thomsen/Gay er vor dårligste. Det er de tre bedste, der tæller.
Men der er lagt et hårdt pres på Anne van Olst, der jo rider sin reservehest, Any How, på grund af Dempseys kodeledsforvridning. Hun bliver den første danske rytter, der skal ride i nat. Den sidste danske rytter, Lone Jørgensen/Kennedy, forventes ikke at have problemer med at komme pænt over de 1700 point efter at have vundet tre gode Grand Prix-klasser i betydende stævner i sommer.
Der var næsten udsolgt på det olympiske ridestadion, hvor 19.500 tilskuere fik, hvad de var kommet efter: En tæt kamp mellem favoritholdene fra Tyskland og Holland. 25 af de 48 deltagere red Grand Prix natten til i dag, og Tyskland fører med 3764, mens Holland ligger på andenpladsen kun 104 point bagefter. Derefter følger meget tæt: USA 3403, Australien 3317, Spanien 3301 og England 3296. Schweiz har 3279 og Danmark 3262. Sverige er stadig med i kampen, men har jo altså kun haft en startende.
Efter et stort set fejlfrit ridt fører Isabell Werth/Gigolo (Tyskland, OL-guldvinder 1996) den individuelle konkurrence med 76,32% foran den regerende europamester, World Cup vinder og sølvvinder fra 1996, Anky van Grunsven/Bonfire (Holland) med 75 %. Anky van Grunsven har iøvrigt bebudet, at OL er Bonfires sidste start i international dressur. Med sine fremragende evner for Kür, er der lagt op til en yderst spændende afgørelse i finalen.
Alexandra Simons de Ridder/Chacomo (Tyskland) ligger som nummer tre med 74,28% foran Ellen Bontje/Silvano (Holland) med 71,44%. Derefter kommer så Jon D. Pedersen/Esprit de Valdemar med det flotte resultat, 69,12%.

 

Tilføjet d. 26-09-2000 kl. 12:53 af i kategorien OL - Dressur.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider