Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Thomas Velin fejlfri i opvarmningsspringning

Lørdag afvikledes en opvarmningsspringning på OL rytterstadion, Horsley Park. Rytterne kunne starte på flere heste og iøvrigt behøvede de ikke at springe hele banen igennem, men kun så meget som de selv følte, at de havde behov for.
Den enlige danske springrytter, Thomas Velin, valgte at springe hele banen med Equest Carnute, der er en 10 årig brun hingst født i Frankrig. Det skete i perfekt stil uden nogen fejl hos hverken hest eller rytter, så det lover godt for den kommende uge.
Thomas Velin er 24 år og har redet hele sit liv. Han startede med st skridte sin fars galopheste, derefter kom han på rideskolehold i Hørsholm hos berider Harald Hansen, og da Thomas var 8 år, fik hans storesøster en kategori II pony, mens Thomas fik en III'er pony. Nu er det springhestene - næsten alle hingste - der har fortrængt de andre i staldene på gården nær Fredensborg i Nordsjælland. Thomas bor på gården og rider som professionel med sin far som sponsor. Der er dog også indtægter ved hingstene, der indtjener store beløb i bedækningspenge. Berømte Quidam de Revel, der var den første indkøbte, franske hingst havde således ca. 100 hopper i Frankrig i 1999. Der er fem ansatte i stalden, hvilket er helt nødvendigt, når Thomas er så meget væk til stævner.
Thoms Velin er i øjeblikket nummer 35 på BCM og FEI's rangliste over ryttere (Carnute er nr.33 på hestenes tilsvarende). Disse resultater er det bedste, en dansk rytter har opnået. Ekvipagen vandt DM i 1999 og førte Europaligaen i World Cup i foråret indtil sidste afdeling. I finalen i Las Vegas kom der fejl i den første tidsspringning, så han flyttede til Grand Prix-klassen, hvor det blev til en andenplads.
Thomas Velin trænes nu af den danske landstræner i springning, Alois Pollmann-Schweckhorst fra Tyskland.
Spurgt om han har et forbillede, nævner Thomas Velin en af sine konkurrenter, Ludger Beerbaum (Tyskland). "Ludger har en fantastisk evne til at analysere en bane og planlægger i mindste detalje, hvordan en bane skal rides. Ligeledes hvor i omspringningen, der skal tages risiko, og hvor der skal passes på. Samtidig er han en fanstastisk person. Jeg har redet hos ham i tre måneder i 1997, og har siden altid kunnet få gode råd, hvis jeg har spurgt. Teknisk er Ludger (OL-guldvinder individuelt i Barcelona 1992) i særklasse, hvorimod John Whitaker (England) nærmest er tryllekunstner og et naturtalent.
Thomas Velin er selv ud af en rigtig hestefamilie. Begge hans forældre er ryttere og hans morfar, J.C. Henriksen, var en af Danmarks bedste springryttere for 40-45 år siden. Han var også en af de første, der importerede franske springheste, som vakte opsigt her i landet, fordi de ikke blot kunne springe, men også var utrolig smukke.
Danmark har desværre ikke så stolte traditioner i OL-springning. Vi har kun en gang stillet med hold. Det var i 1948, men ingen af rytterne - alle militærryttere - fuldførte banen. I 1992 startede to danske ryttere i Barcelona, og her lykkedes det for Merethe Jensen at blive den første danske springrytter, der ikke blot gennemførte, men også blev nummer otte i finalen. Hendes hest var den irskfødte hoppe, Maxine.

 

Tilføjet d. 24-09-2000 kl. 22:15 af i kategorien OL - Springning.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider