Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Australien skabte OL-historie

Efter at have vundet guld i både Barcelona og Atlanta sejrede det australske militaryhold igen i Sydney, og det er første gang, et land har vundet olympisk guld tre gange på stribe.
Alle de fire australske ryttere var næsten fejlfrie efter udholdenhedsprøven, og det betød, at Australien havde fire ryttere, der kunne tælle med til sejren, mens den nærmeste konkurrent, England kun havde tre, da Ian Stark trak sig efter at have fået mange strafpoint dagen før, da hans hest, Jaybee, styrtede i det ene vandkompleks. Kun tre af fire ekvipager tæller til holdets resultat.
Den første australske rytter, Matt Tyan, fik 12 srafpoint i den afgørende ridebanespringning, hvilket øgede spændingen i den australske lejr, men det lettede, da England svarede på samme måde.
Da den sidste australske rytter, Andrew Hoy, gav sig i kast med den krævende bane, havde Australien allerede guldet i hånden.
De tællende ryttere på det australske hold opnåede 33 strafpoint, mens de engelske fik 34, så afstanden blev faktisk en anelse større. Australien vandt med 146,8 strafpoint, mens England fik 161 og sølvmedaljer foran USA med 175,8 point.
Tællende til de gode resultater er ikke blot ridningen, men også i høj grad hestepassernes indsats imellem prøvelserne. Australien har god erfaring med dette, idet deres guldmedaljer alle er vundet under forhold, der har været en del varmere, end europæiske ryttere normalt kommer ud for.
New Zealand, der efter en skuffende dressur, kom igen i udholdenhedsprøven, havde ikke samme held denne gang, men mødte kun op med tre heste til det sidste dyrlægecheck. Her lykkedes det desværre ikke for Blyth Tait at få sin individuelle guldvindende hest fra Atlanta, Ready Teddy, igennem. Den havde ellers ydet en flot indsats dagen før. Da han vandt i Atlanta for fire år siden, var det slet ikke meningen, at Blyth Tait skulle have startet på Ready Teddy, der var konkurrencens yngste hest og kun med som reserve.
Efter at have gennemført sin ridebanespringning i flot stil boksede Andrew Hoy store huller i luften af glæde og som tak til de entusiastiske tilskuere, hvis begejstring ikke kendte nogen grænser. Der har i månedsvis været udsolgt til denne springning, der ellers ofte er noget af et antiklimaks efter udholdenhedsdagen.
Det var 41-årige Andrew Hoys tredie OL guldmedalje. Han har i flere år boet i England - iøvrigt sammen med den kendte tyske militaryrytter, Bettina Overesch, som han har planlagt bryllup med til næste år. Derved får hun mulighed for at ride for Australien.
Det var ligeledes holdkammeraten, Matt Ryans tredie guldmedalje. Denne vandt individuel guld i 1992 i Barcelona. Han red Kibah Sandstone. De øvrige på det vindende hold var Phillip Dutton/House Doctor og Stuart Tinney/Jeepster.

 

Tilføjet d. 19-09-2000 kl. 15:42 af i kategorien OL - Military.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider