Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

3 tips til at skabe det bedste staldmiljø for din hest

Annonce fra land & fritid

Billede

 

Hold boks og stald ren

At holde boks og stald ren kan virke som et simpelt råd, men det er utroligt vigtigt for hestenes trivsel. En ren stald bidrager til en bedre luftkvalitet, hvilket er afgørende for hestenes sundhed og velvære.

 

Når det kommer til boksene, er der forskellige tilgange til, hvordan du bedst holder dem rene. Nogle foretrækker at strø oven på hestens efterladenskaber og kun muge helt ud en gang imellem. Dette kan give hesten en lun og tyk bund, som isolerer godt i vinterkulden. Dog er det ikke den optimale løsning, hvis du ønsker at skabe et rent staldmiljø. Det anbefales derfor at fjerne efterladenskaberne dagligt og lægge så meget strøelse ind som muligt, så hesten har noget at holde varmen i.

 

Når man ser på resten af stalden, vil der sikkert være samlet en del spindelvæv i løbet af sommeren. Det er en god idé at fjerne disse, inden vinteren for alvor sætter ind. Det forbedrer ikke kun luftkvaliteten, men gør også stalden mere indbydende at opholde sig i. Da insekterne nu er væk, vil der ikke samle sig nye spindelvæv, så det er den helt rigtige tid at gøre hovedrent på. Det kan også være en god idé at lufte ud i stalden, men dette bør gøres, mens hestene er på fold, så de ikke udsættes for træk.

 

Brug den rette strøelse

Når du vælger strøelse til din hest, er det vigtigt at tage hensyn til dens behov og præferencer. Strøelse spiller en afgørende rolle i at skabe et behageligt og rent miljø for din hest i stalden. Det absorberer urin, afføring og fugt, hvilket hjælper med at holde stalden ren og reducere lugtgener. Derudover giver det hesten en blød og behagelig overflade at hvile og ligge på.

 

Du kan vælge mellem forskellige typer strøelse, herunder spåner og halm, der kan opfylde din hests behov. Spåner er et populært valg, da de har fremragende absorberende egenskaber og er nemme at rengøre. De giver også en komfortabel overflade for din hest at ligge på.

 

Halm er en anden fremragende mulighed for strøelse til heste. Tørrede halmstrå giver en blød og isolerende overflade, samtidig med at det absorberer fugt og lugt godt. Det giver også din hest en naturlig og behagelig liggeplads.

 

Sørg for at holde den rigtige temperatur

Det er vigtigt at sikre, at stalden har den rigtige temperatur, for at din hest kan føle sig tilpas og undgå at blive syg. Om vinteren bør temperaturen inde i stalden holdes mellem 5 og 15 grader.

 

Voksne heste kan bedre tåle temperaturændringer end ungheste og føl, men det er vigtigt at undgå træk i stalden. Hvis der er træk, kan det resultere i en vindhastighed på op til 8 m/s, hvilket vil føre til, at hestens pels leder 2-3 gange mere varme væk.

 

Våd pels kan også øge varmetabet på to måder. For det første vil hesten afgive mere fugt, og for det andet vil pelsens isoleringsevne blive formindsket. Hvis der er træk i stalden eller hvis hesten ligger på fugtigt eller koldt underlag i lang tid, kan det føre til betydeligt varmetab hos hesten og dermed øge risikoen for sygdom. Derfor er det vigtigt at sørge for, at stalden er fri for træk og at hesten har et tørt og isolerende underlag at ligge på.

 

Kilde: Land & Fritid


 

Tilføjet d. 28-02-2024 kl. 01:58 af i kategorien Annonce artikler.
Forsidebillede: Three Happy Horses af Henrik (HN)

Seneste relaterede nyheder
25-01-15 Lav dine egne spåner
18-11-17 Kom vinteren i møde
28-09-13 Nye afgifter fordyrer hestehold
22-07-10 Ren stald giver sundere heste
03-12-09 Easy-Bedding en ny type bund til boksen.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider