Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Juan er ved at vågne

Den unge spanske rytter Juan Matute Guimon der på grund af en pludselig hjerneblødning og efterfølgende flere operationer, er vågnet fra sin kunstige koma, og har kunne genkende sin familie, der ikke har veget fra hans side gennem hele forløbet

 

Kolaps med hjerneblødning

Den unge spanske dressurrytter unge dressurrytter Juan Matute Guimon kollapsede pludselig den 5. maj efter en ridetræning hjemme i Madrid. Han blev efterfølgende hastet på hospitalet og har siden gennemgået to operationer i hjernen og har været lagt i kunstig koma.

 

Her to uger efter sin anden operation, har lægerne på universitetet Jimenez Diaz i Madridlettet på den bedøvelse der efter operationen har fastholdt Matute i en kunstig koma, for gradvist at bringe ham tilbage til bevidsthed i håb om, at der ikke er sket permanente skader.

 

 

Under opvågning fra kunstg koma

Lørdag den 23. maj reagerede Juan på instruktioner fra lægen om at åbne sine øjne og klemme ham i hånden. Juans søster Paula der har hold fans opdateret på de sociale medier, skrev efterfølgende sin Instagram profil følgende ord: "med glædestårer i vore øjne og med de største smil på vore læber som vi har oplevet i lang tid, er vi så lykkelige for at kunne dele dette med jer alle her til morgen. Selvom han fortsat er bedøvet følger Juan de instruktioner han bliver givet".

 

Genkender forældre

Juans Forældre har ikke veget fra deres søns side igennem hele hans kamp for sit liv, og lørdag eftermiddag ankom de igen til hospitalet og da de kom ind på stuen og begyndte at tale til Juan, var det tydeligt at han genkendte deres stemmer, han åbnede sine øjne og begyndte at græde, beretter hans søster Paula, om dette særlige øjeblik.

 

Medfødt defekt

Undersøgelser har vist, at hjerneblødningen er forårsaget af en medfødt defekt i hjernen.

Juan er nummer to blandt de spanske ryttere på verdensranglisten med hesten Quantico, og nr. 3. med Don Diego. Han deltog ved VM i 2018, og han sigtede mod OL i år.

 

Billede

 

Den unge spanske rytter Juan Matute Guimon der på grund af en pludselig hjerneblødning og efterfølgende flere operationer, er vågnet fra sin kunstige koma, og har kunne genkende sin familie, der ikke har veget fra hans side gennem hele forløbet (Foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 25-05-2020 kl. 10:41 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider