Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mikala Lindhs Skovlunds Más Guapo er død

Den i Danmark herboende finske landsholdsrytter Mikaela Lindh, har mistet sin tidligere Grand Prix hest DV-vallakken Skovlunds Más Guapo, som hun har redet OL, VM og EM på. Han åndende ud på sin fold - 22 år gammel

 

Skovlunds Más Guapo er død

Den i Fredensborg bosiddende finske Grand Prix rytter Mikaela Lindh - gift Mikala Fabricius-Bjerre, har mistet sin tidligere Grand Prix hest DV-vallakken Skovlunds Más Guapo (e. Master/Cannon Row xx) 22 år gammel.

 

Skovlunds Más Guapo blev født i 1998 og er opdrættet af Birgitte Jessen. Skovlunds Más Guapo deltog ved Dansk Ride Forbunds championater som både 4-, 5- og 6-års, og som 6-års red han i finalen med den hollandske rytter Anke ter Beek, der tidligere var ansat på stutteri York i Hørsholm.

 

 

Mange internationale topplaceringer

Mikala, der godt nok er dansk gift og bosiddende i Fredensborg, er fortsat finsk statsborger, og har i mange år redet for det finske landshold. Hun overtog ridningen af Skovlunds Más Guapo, efter Anke ter Beek, og sammen har de redet på internationalt top-niveau og deltaget i alle de mest præstigefyldte konkurrencer.

 

Ekvipagen har både redet OL i London i 2012, WEG i Caen i 2014, EM i Herning i 2013 og i Rotterdam i 2011 og deltaget ved flere World Cup-finaler.

 

Døde på folden

"Mas døde fredeligt på folden. Han var frisk og glad om morgenen, da min datter tog ham ud. Han lagde sig ned for at rulle sig, men kunne ikke komme op igen. Hans dyrlæge gennem lang tid, Hans Christian Matthiesen [red. Hørsholm Dyrlægerne] kom, og vi besluttede at aflive ham. Det var en meget værdig afslutning på et langt og godt liv", fortæller Mikaela i et interview til Eurodressage.

 

Skulle sælges men endte med køb

Mikaela fik vallakken i ridning for mere end 10 år siden med henblik på, at han skulle sælges, men Mikala blev så glad for ham, at hun i stedet selv købte ham.

 

"Han havde problemer med changementerne og vi arbejdede hårdt på at finde en løsning, sammen med min tidligere træner Jon D. Pedersen", beretter Mikala og fortsætter "Han kom til mig med henblik på salg, men jeg købte ham i stedet. "Han var en hest, der altid gjorde sit bedste. Han havde også helt sin egen mening. Vi har så mange gode minder om ham. Han blev nærmest et familiemedlem."

 

Om Skovlunds Más Guapos otium og sidste tid fortæller Mikala: "han blev redet og passet af min datter, og hun stoppede med at ride ham for 4 år siden, men han blev passet og plejet som stjernen i stalden hver eneste dag, lige indtil i dag" slutter Mikaela.

 

Billede

 

Den i Danmark herboende finske landsholdsrytter Mikaela Lindh, har mistet sin tidligere Grand Prix hest DV-vallakken Skovlunds Más Guapo, som hun har redet OL, VM og EM på. Han blev 22 år gammel (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 20-05-2020 kl. 10:31 af i kategorien Ridesport.
Tags: Mikala Lindh.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider