Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tolkning af fortsat forsamlings-forbud

Dansk Ride Forbund er kommet med en opdateret fortolkning af forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer under Carona-krisen pr. 27. april, efter samråd med myndigheder og DIF

 

Diskussion og forvirring om større forsamlinger

Myndighedernes forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer har siden indførslen givet anledning til megen diskussion og forvirring. På baggrund af løbende dialog med DIF samt konkrete svar fra Rigspolitiet har Dansk Ride Forbund valgt at opdatere sin tolkning af forbuddet.

 

Fortolkning af forbuddet

De seneste uger har Dansk Ride Forbund modtaget mange henvendelser fra bl.a. klubber, gårdejere, hesteejere og ryttere omkring tolkningen af forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer, da der hersker mange forskellige tolkninger heraf. DRfs tolkning har indtil nu været baseret på et ønske om at udvise den nødvendige forsigtighed i en usikker situation, hvor det samtidig har været yderst svært at få en utvetydig fortolkning fra de relevante myndigheder og instanser. På baggrund af en tæt dialog med DIF samt konkrete svar fra Rigspolitiet, som er møntet specifikt på ridesporten, har DRF nu været i stand til at opdatere vores anbefaling, der nu lyder således:

Anbefaling fra DRF pr. 27. april kl. 13.30:
Myndighedernes forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer er naturligvis stadig gældende, men som udgangspunkt må der gerne være flere end 10 personer på samme matrikel, såfremt der ikke er flere end 10 personer samlet til samme aktivitet. Det betyder altså, at der f.eks. godt kan foregå undervisning/træning/motionering (både elevskole og privat) på flere udendørsbaner ad gangen, samtidig med at der opholder sig personer f.eks. i stalden (er der flere stalde, gælder det pr. stald), på folden, på parkeringspladsen, osv., såfremt der fortsat ikke er flere end 10 personer samlet pr. aktivitet/sted/facilitet.


Der findes ikke noget konkret svar på, præcis hvor stor afstand, der skal være mellem grupperne, og det vil derfor kræve en konkret vurdering af faciliteterne/arealerne fra politiets side. Derfor anbefaler DRF fortsat, at man kontakter det lokale politi for at få deres skøn, således at man ikke løber unødige risici.


Overordnet set handler alle forbud og retningslinjer om at minimere smitterisikoen mest muligt, og derfor er det stadig helt essentielt, at man sørger for at holde behørig afstand (min. 2 meter) for at nedbringe antallet af sociale kontakter, og at man derudover fortsat sikrer en god hygiejne (gælder både personer og diverse kontaktflader). Vi opfordrer stadig til, at man f.eks. benytter turnusordninger, online bookingsystemer, osv. til at koordinere ophold i klubben/på stedet.

Relevante links:

  • Coronasmitte.dk - Tiltag mod Covid-19, se her
  • DRFs opdaterede 'Svar på jeres oftest stillede Corona-relaterede spørgsmål' pr. 27/4, se her

 

 

Billede

 

Dansk Ride Forbund er kommet med en opdateret fortolkning af forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer under Carona-krisen pr. 27. april, efter samråd med myndigheder og DIF


Tilføjet d. 28-04-2020 kl. 13:17 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: DRF og Corona.

Seneste relaterede nyheder
23-10-20 Nye Covid-19 restriktioner - hvad betyder de?
23-10-20 DRF og Ask går sammen om springturnering
21-10-20 Farvel til TREC som disciplin
21-10-20 Ny holdleder til U25 og seniorer
20-10-20 Springchampionat på Vilhelmsborg uge 47
20-10-20 DIF giver grønt lys til camps, lejre m.v
10-10-20 PAVO og DRF’s dressurchampionat
10-10-20 Doteringer fjernet til Agria DRF-mesterskab
10-10-20 Vilde heste og fri adgang til naturen!
10-10-20 Sidste chance for ansøgning om B-stævner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider