Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ridesportens fortsatte ageren under Corona

Sådan fortolker Dansk Ride Forbund de seneste udmeldinger fra hhv. DIF & DGI samt sundhedsmyndighederne ridesporten i forbindelse med Corona-situationen, og der er opblødning på vej

 

Ny melding fra myndighederne i starten af ugen

Sent mandag aften meldte DIF og DGI ud, at udendørs idrætsaktiviteter nu atter kan genoptages, såfremt man undgår kropskontakt og ellers overholder de gældende vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og tirsdag formiddag fastsatte Sundhedsministeriet forbuddet mod store forsamlinger til 500 personer - dog er det stadig uvist, hvornår forbuddet om forsamlinger på mere end 10 personer ophæves. Læs her, hvordan ridesporten påvirkes af udmeldingerne.

 

Udendørs ridning - herunder undervisning - er forsat tilladt
De opdaterede anbefalinger omkring udendørs idrætsaktivitet fra DIF og DGI ændrer ikke på DRFs gældende anbefaling herom. Det betyder altså, at ridning - både træning, motionering og undervisning af både privat- og elevskoleheste - kan foregå udendørs, såfremt man sørger for at holde afstand, sikrer god hygiejne og ikke forsamles mere end 10 personer.


Når det kommer til definition af forsamlinger på 10 personer, fastholder DRF den hidtidige tolkning heraf men henviser samtidig til, at man som klub kontakter det lokale politi og/eller myndighedernes Corona-hotline for specifik rådgivning, såfremt man er i tvivl om, hvorledes man skal agere for at overholde forbuddet i sin klub.

'Store forsamlinger' er nu defineret - og hvad så?
Sundhedsministeriet har nu defineret 'store forsamlinger' som værende mere end 500 personer, hvilket jo umiddelbart tegner godt for afholdelse af eksempelvis ridestævner. Dog er der samtidig stadig intet endeligt svar på, hvornår det gældende forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer ophæves/forøges, hvorfor DRF endnu ikke kan svare endegyldigt på, hvordan stævneafviklingen resten af året vil blive påvirket heraf.

Arbejdsgruppe på vej med plan for stævnekoordinering
For at være kunne handle så hurtigt og effektivt som muligt, arbejder DRF på højtryk for at have en plan for stævnekoordinering for resten af sæsonen klar, når der gives grønt lys fra myndighedernes side. Der er nemlig nedsat en arbejdsgruppe bestående af 3 distriktsrepræsentanter, 2 bestyrelsesmedlemmer og 2 repræsentanter fra DRFs administration, som sammen udarbejder et oplæg, der beskriver rammer, regler og retningslinjer for ansøgning om- og tildeling af nye stævneterminer frem til 31. marts 2021.

 

 

Gruppen mødtes i mandags, og DRF forventer at kunne forelægge et endeligt forslag til bestyrelsen i slutningen af denne uge, som forhåbentlig kan godkendes i begyndelse af næste uge. Det betyder, at DRF forventer at kunne komme med en mere konkret udmelding omkring håndtering af stævnekoordineringen i løbet af næste uge.

 

Billede

 

Sådan fortolker Dansk Ride Forbund de seneste udmeldinger fra hhv. DIF & DGI samt sundhedsmyndighederne ridesporten i forbindelse med Corona-situationen, og der er opblødning på vej


Tilføjet d. 26-04-2020 kl. 09:47 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: DRF og Corona.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-05-20 Over 1/2 million indsamlet til elevskoler
26-05-20 Agria DRF-Mesterskaber udskydes
25-05-20 Covid-19 og dyr: Vi har brug for viden
20-05-20 Britisk væddeløb genoptages 1. juni
18-05-20 Dansk Ride Forbund under Corona
15-05-20 DM i springning udskudt
15-05-20 Tolkning af regler giver fortsat udfordringer
15-05-20 Forvirring om tolkning af arrangementer
15-05-20 Stævnekalenderen for resten af 2020/2021
12-05-20 Udmelding fra DRF angående ’professionel idræt’ og ridestævner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider