Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Metode udviklet til heste - lovende mod Corona

Smartphone baseret undersøgelsesapparat til at identificere virale patogener hos heste, kan muligvis bruges i kampen mod meget smitsomme vira som Corona hos mennesker, da det giver særdeles hurtige svarresultater, og er en billig metodik at anvende

 

Udviklet til heste - men kan muligvis tilpasses til mennesker

Et billigt stykke medicinsk udstyr til at klikke på en smartphone for at måle tilstedeværelsen af respiratoriske sygdomme hos heste, kan muligvis hurtigt redesignes til at identificere Covid-19 hos mennesker, uden at sende prøven til laboratorie før resultatet foreligger, lyder det fra udviklerne bag produktet

 

Der arbejdes allerede med at redesigne produktet, og laboratorie tests bliver p.t. foretaget.

De fleste tast-kits til virale infektioner er tids og laboratoriekrævende, både i forberedelse og analyse, og det giver forsinkelser i forhold til at afdække testresultatet.

 

 

Metode udviklet til at identificere virale patogener hos heste

Forskere har i Journal Lab on a Chip, beskrevet en smartphone baseret test metode for virale og bakterielle patogener hos heste, der blot tager 30 minutter at fuldende. Den er i dag rettet mod identifikation af Streptococcus Equi også kendt som det patogen der er årsagen til kværke, herudover herpesvirus, og hesteinfluenza (bestemt sub-grupper).

 

Ifølge udviklerne, er det en billig og transportabel platform, der kan give hurtige og meget præcise svar på prøver, og komme med mange bud på diagnoser på infektionssygsomme, og anvisninger på behandling.

 

Giver særdeles hurtige resultater og er en billig metode

Metoden er et resultat af et studie, der har fundet sted på tværs af flere institutioner og virksomheder, University of Illinois Urbana, computer ingeniør Professor Brian Cunningham og bio-ingeniør og Professor Rashid Bashir.

 

Traditionelle tests indebærer en betydelig tidsforsinkelse, når test skal tages, herefter bringes til laboratorier og efterfølgende dyrkes i laboratorier. Ofte er tidselementet kritisk for at kunne begrænse spredning af patogener.

 

Et andet problem er ifølge forskerne, at mange smitsomme sygdomme udviser samme symtomer, og der er også risikoen for at være inficeret med flere patogener samtidig. Behovet for at skulle foretage flere forskellige tests for at finde frem til årsagen, kan yderligere forsinke resultaterne.

 

Det nye apparat har en forbedret kapacitet i at teste for patogener, da metode kan identificere flere forskellige patogener i en og samme test.

 

Kan være til hjælp i kampen mod Corona

Forskerne bag metoden peger nu på, at metoden formentlig relativt let kan redesignes til mennesker, så det kan anvendes til hurtigt at teste Covid-19, f.eks. i forbindelse med passagerer står ud af et fly (og bliver testet omgående), folk der tager til en konference eller en koncert eller lign, hvor der skal samles større grupper af mennesker. Tilsvarende kunne en person i karantæne teste sig selv dagligt, registrere resultaterne og konsultere sin læge om hvornår det igen vil være sikkert at bryde karantænen.

 

Forskerne fortæller at imens de arbejdede med heste patogener i deres forsknings, er deres fokus nu ændret og drevet af at udvikle en metode, der kan identificere meget smittefarlige vira, så som Covid-19. Målet er nu at være i stand til at give patienter og læger hurtige svarresultater.

 

Da metoden baserer sig på et mobilt værktøj, forestiller forskerne sig, at det let kan integreres med en telemedicinsk platform, der kan assistere i epidemiologisk rapportering og deling af resultater.

 

Kilde: Smartphone-based multiplex 30-minute nucleic acid test of live virus from nasal swab extract. F. Sun, A. Ganguli, J. Nguyen, R. Brisbin, K. Shanmugam, D. L. Hirschberg, M. B. Wheeler, R. Bashir, D. M. Nash and B. T. Cunningham, Lab Chip, 2020, DOI: 10.1039/D0LC00304B.

 

Billede

 

Smartphone baseret undersøgelsesapparat til at identificere virale patogener hos heste, kan muligvis bruges i kampen mod meget smitsomme vira som Corona, da det giver særdeles hurtige svarresultater, og er en billig metodik. Diagramatisk tegning af den nye patogen aftestningsmetode til at identificere luftvejsinfektioner hos heste, der muligvis vil kunne anvende til mennesker i kampen mod Covid-19.


Tilføjet d. 25-04-2020 kl. 10:59 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Forskning, Corona og Vira.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
08-12-20 Corona restriktioner igen
07-11-20 DRF-udmelding ifm. nye restriktioner i Nordjylland
03-11-20 Ingen championatsfinaler i 2020
23-10-20 Nye Covid-19 restriktioner - hvad betyder de?
30-09-20 DRF nyt om Corona forbehold
25-09-20 Championatsfinalerne er aflyst
25-09-20 Corona nyt fra DIF
23-09-20 DRF Corona-retningslinjer
18-09-20 DRF om de nye corona restriktioner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider