Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

WFFS – og føltid

Nu er det inseminerings og føltid igen, og mange tænker sikkert på hvorledes de skal forholde sig til WFFS, som der har været meget debat om sidste år, Mange stiller sig også spørgsmålet om de skal teste føllene - men det er ikke i alle tilfælde nødvendigt

 

Hingste og hopper bør testes, men ikke altid føl

WFFS, som står for Warmblood Fragile Foal Syndrome, bliver avlshingstene testet for, men det er ikke altid nødvendigt at teste føllene, men vigtigt er det, at teste avlshopperne

For avlshingste gælder det, at WFFS-status er obligatorisk, og det bliver oplyst, når Dansk Varmblod offentliggør kåringsbeskrivelser på hingstene, ligesom det kan ses i hestedatabasen. Også ved salg på Dansk Varmblods auktioner, skal der foreligge WFFS-status.

 

Dansk Varmblod oplever, at en del avlere har fået den opfattelse, at de skal have WFFS-testet alle deres føl, men det er ikke nødvendig i alle tilfælde. Hvis både hoppe og hingst er registreret som WFFS-fri i Hestedatabasen, vil føllet nemlig også automatisk blive registret som WFFS-fri, og man kan derfor spare test af føllet.

 

 

Det er vigtigt er at få en officiel mærker eller en dyrlæge til at tage testen på avlshopperne. Testresultatet skal sendes til SEGES Heste, så resultatet figurere på hestens data i hestedatabasen, præcist, som var der taget en DNA-test på hesten. Husk det skal være en officiel mærker eller dyrlæge, som foretager testen, den er ikke gyldig, hvis man selv tager en hårprøve ud og sender til test.

 

Billede

 

Nu er det inseminerings og føltid igen, og mange tænker sikkert på hvorledes de skal forholde sig til WFFS, som der har været meget debat om sidste år, Mange stiller sig også spørgsmålet om de skal teste føllene - men det er ikke i alle tilfælde nødvendigt (Foto: KWPN)


Tilføjet d. 24-04-2020 kl. 19:28 af i kategorien Avl.
Tags: WWFS.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider