Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mulighed for kompensation forlænges

Perioden for hvilken der kan søges kompensation til omkostninger af aflyste arrangementer, som følge af Corona pandemien, forlænges til frem til 31. august. Der er mulighed for at søge kompensation også til større heste arrangementer

 

Mulighed for kompensation for aflysninger forlænges

Mange sektorer er hårdt ramt af Covid-19 pandemien. Ligesom mange andre sektorer er idrætten, herunder hestesporten, hårdt ramt af corona-krisen.

 

Grænsen for størrelse af arrangementer sænkes

Et enigt Folketing indgik lørdag aften en aftale om at udvide og forlænge den kompensationsordningen for arrangører, som kan yde økonomisk tilskud til de mange aflyste arrangementer. Folketingets partier har besluttet at udvide kompensationsordningen til arrangører til og med 31. august. Deltagergrænsen sænkes fra 1000 til +350 deltagere for de aflyste arragnementer.

 

 

Ordningen forlænges til 31. august

Først og fremmest forlænges ordningen, så den nu løber frem til 31. august, og samtidig bliver deltagergrænsen med tilbagevirkende kraft sænket fra 1000 til +350 deltagere. Arrangørerne vil maksimalt kunne få dækket 80 procent af deres omkostninger. Kompensationen vil dække omkostningerne ved det aflyste arrangment og altså ikke indtægter ved eksempelvis et stævne.

Det gælder for arrangementer, som eksempelvis aflyste koncerter, kræmmermarkeder, motionsløb og idrætsstævner.

 

Læs hele aftalepapiret bag kompensationsordningen her.

 

DIF tilfreds

Danmarks Idrætsforbund (DIF) skriver i en pressemeddelelse, at de er tilfredse med den udvidede kompensationsordning, men de er stadig alvorligt bekymret for de mange foreninger, som lider økonomiske tab på grund af corona-epidemien.

"Arrangementsordningen dækker kun omkostningstab og hjælper derfor kun i begrænset omfang de foreninger, som har indtægter på fx stævner. Der er ofte tale om indtægter, der bruges til at drive foreningen resten af året og som er nødvendige for at idrættens fællesskaber også fremover kan være et stærkt aktiv i vores samfund". Udtalelsen kommer fra Niels Nygaard , der er formand for DIF.

 

Tæt dialog

Derudover understreger DIF, at de fortsat vil være i tæt dialog med både ministre og ordførere fra et bredt udsnit af folketingets partier om idrætten, der som sektor er hårdt ramt af forbuddet mod større arrangementer, som har sat hele den danske sommer på standby til og med august.

Et forbud som Dansk Ride Forbund også efterlyser en klar definition på. Læs Ridehestens interview med direktør i Rideforbundet, Morten Schram Rodtwitt, her.

"Arrangementsforbuddet rammer rigtig mange af DIF's idrætter hårdt. Det gælder blandt andet fodbold, ishockey, håndbold, golf, ridning, gymnastik, cykling og en række foreningers store motionsløb. Mange taber i løbet af foråret og sommeren store millionbeløb, som normalt bruges til at støtte det frivillige foreningsliv i dagligdagen", slutter Niels Nygaard, som er formand for Danmarks Idrætsforbund.

 

Billede

 

Perioden for hvilken der kan søges kompensation til omkostninger af aflyste arrangementer, som følge af Corona pandemien, forlænges til frem til 31. august. Der er mulighed for at søge kompensation også til større heste arrangementer


Tilføjet d. 20-04-2020 kl. 04:34 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: DRF, DIF og Corona.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-05-20 Over 1/2 million indsamlet til elevskoler
26-05-20 Agria DRF-Mesterskaber udskydes
25-05-20 Covid-19 og dyr: Vi har brug for viden
20-05-20 Britisk væddeløb genoptages 1. juni
18-05-20 Dansk Ride Forbund under Corona
15-05-20 DM i springning udskudt
15-05-20 Tolkning af regler giver fortsat udfordringer
15-05-20 Forvirring om tolkning af arrangementer
15-05-20 Stævnekalenderen for resten af 2020/2021
12-05-20 Udmelding fra DRF angående ’professionel idræt’ og ridestævner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider