Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danskfødte heste i OL

To af hestene på det danske dressurhold, Anne van Olst' Dempsey og Morten Thomsens Gay er danskfødte og avlet af henholdsvis Karen og Svend Olsen, Sulsted og Aage Vestergaard, Them, men flere andre lande har tillige Dansk Varmblodsheste på deres hold. Ja, for Østrig starter endda en hest, der begyndte sin karriere hos Morten Thomsen.
På hjemmeholdet, Australien, gælder det Limbo på 9 år, der er avlet af Poul Erik Nielsen, Gredstedbro. Den har fået sin internationale debut under finske Kyra Kyrklund, da hun arbejdede på Flyinge i Sverige, og via en japansk rytter er den brune vallak v. Lucky Light - Lucky Boy xx havnet hos Mary Hanna, hvor den i år er blevet nummer to i det australske mesterskab i dressur.
For Østrig deltager Stefan Peter på Bon Voyage 2, der er 11 år og avlet af Peter Jensen Holm, Løgumkloster. Dengang hed den brune vallak, Leagan, idet den er efter Lagano - Saskibard II. Stefan Peter og Bon Voyage er regerende østrigske mestre i dressur i år.
Rascher Hopes hed Danish Delight og er avlet af Kristen Thomsen, Ærøskøbing. Hesten blev allerede som tre-årig solgt til England og har derfor aldrig været startet her i landet. Det er en brun vallak på 9 år v. Dwight - Luxemburg, og den rides af en af de bedste engelske dressurryttere, Emile Faurie.
Irland har kun en deltagende dressurrytter, Heike Holstein (datter af den kendte, tyskfødte dressurdommer og hestetegner, Gisela Holstein), og hun rider på Royale, der som Matajo blev født hos Inger B. Katballe, Nederkjærsholm pr. Kjellerup. Royale hedder i sit hjemland Ballaseyr Royale, men da det er et sponsornavn, må den i OL nøjes med at hedde Royale. Det er en hoppe på 10 år v. Picandt og med berømte Matador som morfar.
Rali Baba, brun vallak på 12 år v. Leonardo II - Herbststurm er avlet af Vang Olesen, Sørvad, og rides af Daniel Ramseier fra Schweiz, som tidligere har deltaget i OL dressur på en danskfødt hest.
Den charmerende brune hingst, Lando v. Lancier - Raimondo er den eneste danskfødte hest, som deltager i springning i OL i Sydney. Den er opdrættet af Hestens Værns formand, Henning Staun, og den rides af en af de bedste hollandske ryttere, Albert Voorn, og ekvipagen er senest vinder af det hollandske mesterskab.
Yderligere to DV-heste skulle have deltaget, Guiness (v. Dolomit - Elizar) redet af Louise Nathhorst, Sverige og Lillemarkens Arkibal (v. Racot - Sorel) redet af Kyra Kyrklund, Finland. Ingen af disse to ryttere kommer dog til OL.
"De mange danskfødte OL-heste er resultatet af det avlsarbejde ca. 5000 medlemmer i avlsforeningen, Dansk Varmblod, har taget del i gennem de sidste 40 år", skrives det i DV's presseinformation, og i den sammenhæng undrer det, at ikke flere danske ryttere har været med til at "produktudvikle" disse lovende heste. Bortset fra de to heste på det danske hold er det kun Heike Holsteins Royale, der har fået sin internationale debut under en dansk rytter.

 

Tilføjet d. 07-09-2000 kl. 00:12 af i kategorien OL - Alm. nyt.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider