Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fortron bliver i Danmark men trækkes fra avlen

BLue Hors meddelte for få dage siden at præmiehingsten Fortron bliver i Danmark for avlssæsonen på grund af massiv efterspørgsel fra avlere. Her få dage efter må stutteriet så trække hingsten midlertidigt fra avlen, på grund af en skade opstået under tapningen

 

Præmiehingst bliver i Danmark på grund af stor efterspørgsel

Præmiehingsten fra oldenburger-hingstekåringen og fra Dansk Varmblods hingstekåring, Blue Hors Fortron, skulle have været stationeret i Tyskland, men på grund den massive efterspørgsel fra de danske avlere besluttede Blue Hors for få dage siden at holde hingsten i Danmark.

 

Præmiehingsten fra oldenburger-hingstekåringen og fra Dansk Varmblods hingstekåring, Blue Hors Fortron, skulle have været stationeret i Tyskland, men på grund den massive efterspørgsel fra de danske avlere besluttede Blue Hors at holde hingsten i Danmark, for at betjene sine danske kunder på hjemmebane.

 

 

Første årgang efter For Romance II

Blue Hors Fortron er af første årgang efter den lovende For Romance II, hvis afkom tegner glimrende. Morfaderen Desperados er en af verdens mest vindende dressurhingste, og Fortrons moder Down Under er selv B-hest i dressur og kommer ud af en hoppestamme med mange S-sportsheste. Fortron blev kåret som præmiehingst i oldenburgerforbundet i november og blev i marts måned ligeledes udnævnt som præmiehingst i Dansk Varmblod.

 

Avlschef Martin Klavsen fortalte her, at den 3-årige dobbelte præmiehingst Blue Hors Fortron skulle have været stationeret hos Blue Hors' tyske samarbejdspartner Martin Deetermann, men der er så stor efterspørgsel på hingsten fra de danske avlere, at man har valgt at prioritere dem og lade Fortron forblive hos Blue Hors i hans debutsæson.

 

" Vi forventer, at vi kan betjene alle, både fra udlandet og i Danmark, men det betyder også, at hopperne må komme til Blue Hors for at optimere drægtighedschancen," forklarede Martin Klavsen i en pressemeddelse.

 

Trækkes midlertidigt fra avlen

Her blot få dage senere må stutteriet desværre meddele sine avlere, at fortron desværre må trækkes fra avlstjeneste midlertidigt, som følge af en ulykke under tapningen af hingsten:

 

På Blue Hors hjemmeside lyder det:

"Det er med beklagelse at vi må trække Fortron midlertidig ud af avlen.

Desværre har Fortron pådraget sig en blodansamling omkring kønsdelene ved tapning på fantomet.

Vi håber han snart vil være klar til at betjene hopperne igen, men for nuværende kan han ikke tappes."

 

Billede

 

Avlere der havde forventnet at benytte frisk sæd fra hingsten her hen over påsken, hvor der tyspisk altid er stor avlsaktivitet, må derfor se sig om efter et andet valg, eller afvente indtil hingsten er klar til avlstjeneste igen.


Tilføjet d. 04-04-2020 kl. 11:16 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider