Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Afvejning mellem heste-lov og corona-lov   VIGTIGT

Forbudet mod udøvelse af sportsaktiviteter under Corona pandemien, rammer nu også brugen af ridehaller landet over, men der er undtagelser. På politiets hjemmeside, er søgt besvaret en række konkrete spørgsmål fra hesteverdenen, netop med sigte på at handle hensigtsmæssigt under krisen

 

Forbud mod indendørs sportsaktiviteter

For at mindske smittespredningen af Covid-19, som pt. hærger hele verden og presser sygehusvæsenet i mange lande, har den danske stat indført en række påbud. Et af dem, er som de fleste allerede ved, at alle indendørs sportsaktiviteter er forbudt i første omgang frem tom. 30. marts.

 

Det gælder altså også brugen af ridehaller landet over. Men her er der dog en række undtagelser hvor du alligevel godt må benytte ridehallen. Politiet har meldt ud at der er en række undtagelser, da loven om hestehold fortsat skal overholdes, så det er en balancegane mellem at tage hensyn til vore dyr, og passe bedst muligt på os selv og hinanden der skal til, og det er ikke helt let, at tage de rette hensyn. Derfor har politiet udseldt en række svar på oplagte spørgsmål om hvordan man som hestemenneske, skal forholde sig til hele situationen.

 

 

Må en ridehal anvendes til rideundervisning?

Nej. Ridehallen må i den forbindelse anses for at være et sted, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter.

 

Må private opstaldere møde op og pleje deres heste, herunder motionere dem i en ridehal?

Man må gerne møde op og pleje sine heste, da enhver, der holder dyr, i henhold til dyreværnslovens regler skal sørge for, at dyrene behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyn til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov.

 

I lov om hold af heste præciseres det, at enhver, der holder hest, skal sørge for, at hesten tilses mindst én gang om dagen.

 

Motionering i ridehal:

I forhold til motioneringsdelen i en ridehal er der efter lov om hold af heste krav om, at heste skal motioneres eller gives fri bevægelse på fold i mindst 2 timer 5 dage om ugen. Ved motionering forstås f.eks. ridning med rytter, longering m.v. Dvs. at motionering generelt er et krav.

 

Da nogle heste (eksempelvis ungheste og heste med særligt temperament) ikke kan motioneres ude, må motionering gerne foretages i en ridehal. Der må dog ikke foregå undervisning og holdtræning, idet aktiviteterne ikke må have karakter af sports- og fritidsaktiviteter, og forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer skal fortsat overholdes.

 

Må erhvervsdrivende rideskoler og stutterier mv. med ridehal benytte denne til motionering af heste?

Ja. Ejere og ansatte på rideskoler og stutterier må gerne motionere rideskolens eller stutteriets heste i ridehallen, idet der efter lov om hold af heste er krav om, at heste skal motioneres eller gives fri bevægelse på fold i mindst to timer 5 dage om ugen. Ved motionering forstås fx ridning med rytter, longering m.v. Dvs. at motionering generelt er et krav.

 

Da nogle heste (eksempelvis ungheste og heste med særligt temperament) ikke kan motioneres ude, må motionering gerne foretages i en ridehal. Men der må ikke foregå undervisning og holdtræning, idet aktiviteterne ikke må have karakter af sports- og fritidsaktiviteter, og forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer skal fortsat overholdes.

 

Følg med i politiets retningslinjer her:

 

Billede

 

Forbudet mod udøvelse af sportsaktiviteter under Corona pandemien, rammer nu også brugen af ridehaller landet over, men der er undtagelser. På politiets hjemmeside, er søgt besvaret en række konkrete spørgsmål fra hesteverdenen, netop med sigte på at handle hensigtsmæssigt under krisen


Tilføjet d. 22-03-2020 kl. 09:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Corona.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-11-20 DRF-udmelding ifm. nye restriktioner i Nordjylland
03-11-20 Ingen championatsfinaler i 2020
23-10-20 Nye Covid-19 restriktioner - hvad betyder de?
30-09-20 DRF nyt om Corona forbehold
25-09-20 Championatsfinalerne er aflyst
25-09-20 Corona nyt fra DIF
23-09-20 DRF Corona-retningslinjer
18-09-20 DRF om de nye corona restriktioner
18-09-20 Forbud mod at samles mere end 50 igen
09-09-20 Hvordan rammer Corona stramninger os?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider