Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DV-vallakken Lonoir vinder Wellington GP

DV-vallakken Lonoir med sin amerikanske ejer Olivia LaGoy-Weltz i sadlen, vandt overbevisende torsdag aftens World Cup Grand Prix i Wellington i deres comeback efter 18 måneders pause. Et godt skridt på vejen til at sikre sig en endelig plads på det amerikanske A-landshold, frem mod OL i Tokyo

 

Dansk opdrættet hest på vej mod OL i Tokyo

Torsdag aften blev der redet World Cup Grand Prix ved Global Dressage Festival i Wellington Florida, hvor den af Jan og Dorte Rassing opdrættede 16-årige vallak Lonoir (e. De Noir 3 /Loran) efter hoppen Lorani, red sig sikkert ind på førstepladsen, efter en pause fra konkurrencebanerne på ikke mindre end 18 måneder.

 

Stærkt come-back

LaGoy Weltz havde allerede i slutningen af 2018 overvejet at give Lonoir et stille og roligt år i 2019 som forberedelse til OL i Tokyo 2020, og da hesten i december 2018 fik problemer efter en skoning, blev det de ydre omstændigheder, der afgjorde den endelige beslutning for hende. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Global Dressage Festival.

"Han har været rigtig stærk, og jeg tror, at vi bevæger os ind i hans bedste tid nu, udtaler hun. - Jeg har på fornemmelsen, at pausen virkelig har betalt sig. Han føles frisk og fantastisk og glad for at være derinde"

 

Lonoir er også for nylig er blevet udtaget til det amerikanske bruttolandshold frem mod OL i Tokyo, selvom hesten ikke har været til start længe, så der må være flere der tror på ham.

 

Med sin faste rytter og ejer den amerikanske landsholdsrytter Olivia LaGoy-Weltz, var målet med aftenens ridt derfor også, at opnå flotte procenter, med det mål at sikre dem en af de faste pladser til legene til sommer.

 

 

Lagde sig i spidsen af konkurrencen og holdt fast

Weltz startede ca. midt i feltet bestående af 19 ryttere og red sig ind på en overbevisende førsteplads med 73.435% lige inden pausen. Denne position lykkedes det ekvipagen at fastholdte de hele vejen igennem resten af World Cup Gran Prixen, hvor samtlige dommere havde dem på en klar førsteplads.

 

Lonoir Olivia LaGoy-Weltz og hendes dansk opdrættede hest, sikrede sig hermed den samlede sejren vigtige point i World Cuppen, og i den individuelle konkurrence mellem de bedste amerikanske ekvipager, om en billet til OL i Tokyo i sommeren 2020.

 

Anden- og tredjeplads gik til henholdsvis Canada og Spanien

Med en afstand fra Lonoir og LaGoy-Weltz på mere end 3% sikrede den canadiske rytter Lindsay Kellock sig andenpladsen i World Cup Grand Prixen med 70,087% på den 14.årige Sebasrian.

 

Den unge spanske rytter Juan Matute Guimon, blev tredje placerede på hans fars 17-årige vallak Don Diego.

 

Kür fredag aften

Klassen var på vanlig vis ved afvikling af World Cup Grand Prix'er, adgangskort til FEI Grand Prix Freestyle CDI-W på den store oplyste centerbane i Wellington fredag aften (amerikansk tid). Klassen transmitteres også på FEI-TV.

 

Se video af deres Lonoir og Olivias vindende ridt her

 

Se samtige resultater fra klassen her

 

 

Billede

 

Den dansk avlede DV-vallak Lonoir med sin amerikanske ejer Olivia LaGoy-Weltz i sadlen, vandt overbevisende torsdag aftens World Cup Grand Prix i Wellington i deres comeback efter 18 måneders pause. Et godt skridt på vejen til at sikre sig en endelig plads på det amerikanske A-landshold, frem mod OL i Tokyo. På billedet ses lonoir med Olivia LaGoy-Weltz (USA) under deres ridt i FEI Grand Prix CDI-W klassen, i hvilken e høstede 73%. (Foto: Pressefoto - Susan Stickle)

 


Tilføjet d. 24-01-2020 kl. 09:20 af i kategorien Ridesport.
Tags: Lonoir.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider