Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

BEVA til kamp mod fedme med nyt initiativ

Storbritannien har slået fedmealarm. De britiske heste er i stil med den britiske befolkning, blandt de fedeste i Europa, og er en bombe under hestevelfærden. Et nyt initiativ fra den britiske veterinærsammenslutning (BEVA), skal hjælpe britiske hesteejere til øget opmærksomhed, og til at gribe aktivt ind og slanke deres heste

 

Usund livsstil overføres til vore heste

Storbritannien har slået fedmealarm. Men nu gælder det ikke den voksende vægt blandt befolkningen, der er blandt Europas absolut fedeste. Nu gælder det derimod de britiske heste.

 

Det er som ofte sådan at vi mennesker lægger vores egne usunde livstilsformer over på vores dyr. Briterne er blandt Europas absolut mest overvægtige befolkning, men det er briternes heste også.

 

Et nyt initiativ skal hjælpe britiske hesteejere til øget opmærksomhed, og til at gribe aktivt ind og slanke deres heste.

 

Fedme blandt heste, er faktisk i dag et af de absolut største problemer der truer velfærden af den britiske hestepopulation. Alligevel har tidligere initiativer fra en række forskellige organisationer på at adressere problemet, er det ikke rigtigt slået igennem hos hesteejerne.

 

Manglende erkendelse og handling blandt hesteejere

Det vurderes at enten erkender hesteejerne ikke problemet, eller også er de slet ikke motiverede for at gribe til handling.

 

British Equine Veterinary Association (BEVA) og British Horse Society (BHS) er blandt de organisationer, der længe har slået på tromme for, at mange af de britiske heste er velfærdstruende overvægtige, og har forsøgt at skabe øget opmærksomhed på problemet, men det har været vanskeligt at komme igennem med budskabet til de mange velmenende hesteejere.

 

 

BEVA griber til handling med ny forsøgsordning

Nu tages der fra BEVA's side initiativ til én forsøgsordning, hvor dyrlæger i forbindelse med almindelige vaccinationsprogrammer, vil supplere med en undersøgelse for huld-score, når dyrlægen alligevel er på besøg. Forhåbningen er, at veterinærer som autoritet, kan være med til at skabe øget fokus på problemet ude hos hesteejerne, og hermed forhåbentlig være medvirkende til at stoppe et truende veldfærdsproblem.

 

Allieret sig med en tænketank

BEVA har besluttet at angribe problemet på en alternativ måde, eftersom de mange oplysningskampagner fra forskellig side forekommer at have haft begrænset effekt. BEVA har konsulteret tænketanken Behavioural Insights Team (BIT), der specialiserer sig i adfærdsøkonomi og psykologi. På baggrund heraf er BEVA kommet frem til konceptet på en ordning, der nu skal afprøves som pilot-studie.

 

Beva's Præsident Lucy Grieve udtaler sig om ordningen med følgende ord:

"Vi har gjort brug af BIT's erfaringer for hvilke metoder der fungerer mest effektivt, og kom frem til en simpel men praktisk ordning, der tager udgangspunkt i de regelmæsrrigesige vaccinationsbesøg hesteejere har, og et koncept som dyrlægerne selv kan håndhæve".

 

Enkel ordning der involverer dyrelæger

Ordningen anvender trafiklys (rød, gul og grøn), der fungerer ligesom en smiley-ordning ved vurdering af butikker. Veterinærerne kan indsætte en mærkat foran i hestens pas i forbindelse med det årlige vaccinationsbesøg, der angiver om hesten er OK, i farezonen for at være overvægtig, eller er så overvægtig at det er potentielt sundhedsskadeligt, hvilket indikerer at der bør gribes aktivt ind.

 

Mere information kan tilgås via APP

Er der ikke tid nok i forbindelse med besøget at tale scoren igennem med hesteejeren, anvendes farvekoderne som en indikator. Hesteejeren vil så kunne tilgå yderligere information via deres smartphone når det passer dem. En af de tre korte farvespecifikke videoer, som hesteejerne kan tilgå, vil så forklare hvorfor deres heste har fået den score eller farvekode som angivet, og hesteejerne vil også kunne finde vejledning i hvorledes de skal forholde sig til scoren, og konkret gøre.

 

Muligt at ordningen -hvis effektiv - udbredes til hele Storbritannien

Afhængigt af hvor gode resultater der kommer ud af ordningen, i løbet af de seks måneder der er afsat til pilotforsøget, kan initiativet - hvis ordningen vurderes at være effektiv - forventes at blive udrullet til at dække hele Storbritannien i løbet af sommeren 2020.

 

Billede

 

Storbritannien har slået fedmealarm. De britiske heste, er i stil med den britiske befolkning, blandt de fedeste i Europa, og er en bombe under hestevelfærden. Et nyt initiativ fra den britiske veterinærsammenslutning (BEVA), skal hjælpe britiske hesteejere til øget opmærksomhed, og til at gribe aktivt ind og slanke deres heste (Arkivfto)


Tilføjet d. 23-01-2020 kl. 09:57 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider