Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

KWPN hingsten Jazz er død

Endnu en avlslegende må dressurverdenen undvære i det nye år 2020. Den hollandske dressurhingst Jazz, der igen i 2019 ligger nr 1 på WBSH hingsteranglisten er død, meddeles det af det hollandske stutteri Stoterij Broere

 

Hård start på det nye år

Overgangen til det nye år 2020, er startet hårdt op, med både dødsfald blandt ryttere og legandariske avlshingste. Først blev det meldt ud at aflslegenden Blue Hors Don Schufro ikke var mere, nu er det endnu en avlslegende af fornemste karat, der ikke er mere. Denne gang var det dressurhingsteranglistens nr 1. hos World Breeding Federation for Sports Horses (WBSH), KWPN hingsten Jazz (e. Cocktail / Ulster) som har forladt denne verden.

 

Pressemeddelelse til farvel

Det hollandske stutteri 'Stoterij Broere' oplyser i en pressemeddelelse, at de har sagt farvel til kongen af deres stald, nemlig den DV-kårede KWPN-hingst Jazz, som i 2019 igen topper hingsteranglisten over dressurheste hos World Breeding Federation for Sport Horses

Jazz og Tineke Bartels ved VM i 2002.

 

 

På toppen i over 10 år

I mere end 10 år har Jazz befundet sig i den absolutte top af ranglisten over dressurhingste hos World Breeding Federation for Sport Horses. I 2019 opnåede den anerkendte KWPN-hingst en placering som nr. 1, hvilket han såmænd også formåede at gøre det i 2011, 2010, 2009 og 2008.

 

De øvrige år der imellem har Jazz aldrig været placeret længere nede end en femteplads på verdensranglisten. Jazz er gået væk i en alder af 29 år, og hingsten vil nu gå over i historien som den legandariske hingst han allerede opnåede ry som i livende live. Han vil efterlade mange aftryk i dressuravlen.

 

Reklamesøjle for KWPN

Jazz er også den hingst der har bidraget mest til at gøre KWPN kendt som et avlsforbund indenfor dressursporten.

"Det er med smerter i hjertet, men især taknemmelighed for det, han har betydet for os, at vi har sagt farvel til kongen af vores stald i sidste uge", fortæller stutteriet på deres Facebook-side.

 

Succesfuld i avl og sport

Jazz har hingsten haft stor indflydelse på dressuravlen i hele verden, men har også præget den danske dressuravl. Jazz var nemlig også kåret i DV. Tilbage i 2000 blev den hollandske hingst Jkåret i Dansk Varmblod med bl.a. 9 i helhed.Siden er han blevet far til flere kårede hingste i Dansk Varmblod, heriblandt Blue Hors Don Olymbrio, som har været meget succesfuld med Daniel Bachmann Andersen i sadlen, som fremadrettet skal rides af Agnete Kirk Thingaard.

 

Selv har Jazz været succesfuld på de internationale dressurbaner med den hollandske rytter Tineke Bartels. Ekvipagen deltog blandt andet ved WEG i Jerez de la Frontera i Spanien tilbage i 2002. Hingstens seneste internationale start var i 2007, hvor han blev redet af hollandske Kirsten Beckers.

 

Se ranglisterne hos WBFSH her.

 

Billede

 

Endnu en avlslegende må dressurverdenen undvære i det nye år 2020. Den hollandske dressurhingst Jazz, der igen i 2019 ligger nr 1 på WBSH hingsteranglisten er død, meddeles det af det hollandske stutteri Stoterij Broere (Arkivfoto)


Tilføjet d. 08-01-2020 kl. 03:33 af i kategorien Avl.
Tags: Jazz.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-11-10 Højagergaard indkøber spændende hingsteemne
29-11-09 Adelinde suveræn i Stockholm


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider