Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sølvvindende DV-hoppe skal avle 'champagne-føl' i Holland

Den amerikanske dressurrytter Lauren Ashers 14-årige søvvindende NAYRC hoppe den danskavlede DV hoppe Hønnerups Event trækkes fra sporten og er fremadrettet udset enrolle som avlshoppe i Holland

 

DV hoppen Hønnerups Event bliver avlshoppe

Den amerikanske Young Rider Lauren Ashers 14-årige danskavlede DV-hoppe Hønnerups Event (e. Rommanov / Classic) trækkes fra sporten. En skade sluttede hoppens sportslige karriere, og hun er nu udset til en fremadrettet rolle som avlshoppe i Holland år, når Lauren planlægger at flytte permanent hertil.

 

Stor betydning som youngrider hest

Hønnerups Event blev redet som ung i 2009 af Wendie Hagedorn og deltog i lilletur frem til 2016, af Linda og Wendie Hagedorn, frem til salget af hoppen til den amerikanske youngrider Lauren Asher.

 

 

Hønnerups Event fik en vigtig rolle som youngrider-hest for Lauena. Sammen debuterede de i CDI i marts 2017 i Wellington og red en række konkurrencer i foråret i Europa, mens Asher blev undervist hos Coby van Baalen's stald i Holland. Sammen red de i Compiege og Hagen før de igen returnerede til USA, hvor de i 2017 deltog i North American Young Riders Championships (NAYRC) i Saugerties, hvor de rejste sig fra en placering som nummer 28 til en sølvmedalje for hold i küren.

 

I 2018 deltog Asher på den røde hoppe i Wellington og en enkelt gang mere i Europa ved DCI'en i Leudekange i July 2018, der var deres sidste show sammen, da Hønnerups Event blev skadet.

 

Skal avle Champagne føl i Holland

Asher, der tilbringer halvdelen af hendes tid i hestemekkaet Wellington og den anden halvdel af hendes til i Holland, efterlod Event i Europa, da hun tog tilbage til USA. Hun skal fremadrettet have en karierre som avlshoppe i Holland.

 

Event har allerede produceret sit første føl i 2019, et hoppeføl efter Escolar, der har fået navnet Our House Champagne.

 

"Navnet er måske lidt udæsvanligt, men min veninde Barbara Arthus og jeg fik begge vores første føl som avlere i år, og vi gav hinanden et løfte for år tilbage, selfølgelid efter alt for mange flasker champagne ved føl auktionen, at uanset hvilke heste vi ville avle i fremtiden, skulle de bære navet Champagne" Fortalte Asher ti Eurodressage.

 

For avlssæsonen 2020 forventer Lauren to embryo føl efter Event: et Vincent Maranello og et efter springhesten Hickstead Whte.

"Jeg har allerede to super åringer efter Hickstead White, der bevæger sig fantastisk og har et fantastisk temperament" fortæller Lauren.har samarbejdet om en masse føl og ungheste sammen. Hun er endnu en amerikaner der bor i Amsterdam. Navnet skal repræsentere vores venskab og gensidige kærlighed til champagne" fortækker Asher. "Så må vi se om vi reelt kan få lov til at kalde det det, når vi når dertil, men navnet vil helt sikkert binde os sammen".

 

Fremtidigt fast domisil i Holland

Asher er i færd med at erhverve en form i Holland, der skal være hendes fremtidige faste base i Europa. Stedet planlægger hun at kalde Stal Champagne.

 

Denne vinter tilbringer Asher i Florida med flere af hendes heste: Hendes Grand Prix hest West Side, og den 7-årige Conde Nord, samt den 5-årige Rhinelander hingst Milione (e. Millennium / Lord Loxley / Champus).

 

Asher har også en række ungheste inklusive en 4-års hingst (e. Don Deluxe /Heslegårds Rubin) som hun har indkøbt som føl, den 4-årige hoppe All of Nothing som hun venter fire Embryo føl efter i 2020 (e. De Nor, Vitalis, Jameson og Vincent Maranello). Asher har desuden erhvervet nogle springheset i år, som hun har ryttere ansat til at ride og konkurrere og som hun forventer at sælge i Florida, forud for at hun flytter permanent til Holland.

 

Billede

 

Den amerikanske dressurrytter Lauren Ashers 14-årige søvvindende NAYRC hoppe den danskavlede DV hoppe Hønnerups Event trækkes fra sporten og er fremadrettet udset enrolle som avlshoppe i Holland


Tilføjet d. 28-12-2019 kl. 15:38 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider