Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Vi mødes til VM i Herning i 2022

Sådan! Valget faldt på Danmark når verdens bedste ryttere og stjerneheste mødes til VM i Danmark i de fire discipliner dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering', og det bliver med MCH Messecenter Herning som vært for dette storstlåede arrangement

 

Danmark vandt VM i 2022

Når verdens bedste ryttere mødes til VM i dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering for at dyste om titlerne i 2022, bliver det i Herning, som et foreløbigt klimaks på flere års succesfuld afvikling af både et EM og flere World Cups. Det er netop blevet besluttet af det internationale rideforbund, FEI.

 

Danmark vandt i stærk konkurrence
Danmark var oppe imod bl.a. stærke bud fra Rom og Saudi-Arabien men endte altså med at løbe med æren. VM i dressur, paradressur, springning og voltigering i 2022 bliver det største internationale ridesportsmesterskab i Danmark nogensinde, og der forventes knap 200.000 besøgende. Der er allerede nu lagt op til, at de to uger, som mesterskabet strækker sig over, bliver en fest med hesten i centrum.


MCH Messecenter Herning
VM'et skal afvikles på MCH's faciliteter: MCH Arena, Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning, hvor der tidligere har været afviklet både EM 2013 og den årlige danske World Cup samt Dansk Varmblods årlige hingstekåring med knap 70.000 gæster. Også den helt nye cirkulære Eventplads bliver taget i brug, når der udover VM-konkurrencerne bliver både clinics, messeområde, seminarer og kurser.


Fire discipliner til Dansk VM
FEI har sadlet om i forhold til tidligere, hvor VM var et meget omfattende mesterskab med otte discipliner samlet ét sted. I dag valgte FEI at ændre kurs, og tildelte Danmark kongedisciplinerne, dressur og springning samt paradressur (dressur for handicappede ) og voltigering. I begrundelsen for tildelingen til Danmark understregede FEI, at de, med Herning som venue og danskerne som samarbejdspartnere, havde valgt en sikker vinder. Dansk Ride Forbund, Herning Kommune, Sport Event Denmark og VM-selskabet (Casper Cassøe og Jens Trabjerg) har nemlig både erfaringerne og rammerne til at gøre VM i 2022 til et verdensklassearrangement

"Man skal tænke stort, ellers opnår man aldrig store ting. Tænk hvad det betyder for dansk ridesport, at vi i 2022 skal have den allerstørste sportsbegivenhed på dansk grund. Værdien taler for sig selv, og vi er virkelig glade for den store mulighed, det er. Tak til Sport Event Denmark, Herning Kommune, Casper Cassøe og Jens Trabjerg for formidabelt samarbejde i hele forløbet - vi glæder os til at komme i gang!", siger Dansk Ride Forbunds formand, Ulf Helgstrand.


Fantastisk med VM på dansk jord
"Oven på denne nyhed er det er svært af få hænderne ned. Med et VM i tre olympiske discipliner kan vi forvente os sport i verdensklasse og rigtig mange besøgende i både Herning og hele regionen i august 2022. Det er nok en anden type fans end til f.eks. VM i Ishockey, men der vil komme mange af dem. Vi er en by, der godt kan lide at have gæster, og vi er allerede et centrum for de store hestesportsevents i Danmark med mere end 100.000 årlige gæster. Med et VM bygger vi nu oven på de gode erfaringer med at være vært for blandt andet EM i 2013 og den årlige World Cup Herning. Vi glæder os til, at hesteinteresserede i hele verden vil se mod Herning i 2022, og ser frem til samarbejdet med Dansk Rideforbund, Sport Event Denmark, MCH og VM-selskabet" , siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

VM i dressur og ridebanespringning forventes at tiltrække rigtig mange internationale tilskuere, som traditionelt bliver flere dage i forbindelse med eventen.

"Vi har armene over hovedet. Rom og Saudi-Arabien bød ind på det fulde mesterskab. De var på papiret utroligt stærke! Det danske bud skrev sig ind med relevans og stor eventerfaring på tre af disciplinerne. Det er et godt signal, FEI, sender; VM'er skal være økonomisk overskuelige og skal have relevans for både ridesporten og værtsbyen. Vi ser frem til hestefest for både udenlandske og danske tilskuere", siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

 

 

Et VM skræver samarbejde
I praksis bliver det VM-selskabet ejet af Casper og Jens, som skal afvikle verdensmesterskabet i et godt og konstruktivt samarbejde med Jens Trabjergs team og Dansk Varmblod.


"Dagen i dag har været lang, og det samme har tiden op til afgørelsen. Der er har været tidspunkter, hvor vi har troet på det, og andre tidspunkter, hvor vi har tvivlet. Da vi fik beskeden, blev vi rørte, og mega stolte. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Det er en kæmpe ære, og vi kan kun påtage os det ansvar, fordi vi ved, vi har stor opbakning både økonomisk og fra de mange frivillige, vi har med os. Det er med gåsehud over hele kroppen vi nu står med den positive tilkendegivelse fra FEI, og vi er rystede, men glæder os helt vildt. Vi kan ikke takke Herning Kommune og Sport Event Denmark nok for deres opbakning i hele forløbet. Nu skal vi bare trække i arbejdstøjet", udtaler Casper Cassøe og Jens Trabjerg fra VM-selskabet.

 

Ti lande var med om buddet
I alt var der 10 lande, der bød på VM. Rom og Saudi-Arabien bød på VM i alle discipliner, mens Danmark, Estland, Ungarn, Irland, Slokaviet, Forenede Arabiske Emirater, Holland og USA bød på enkelte discipliner. FEI havde lagt op til, at det skulle være muligt at byde på enkelte discipliner, hvor eksisterende anlæg kunne bruges og omkostningerne i forbindelse med afviklingen dermed kunne reduceres.

 

Hestesporten trives i Danmark
Konkurrencerne i dressur og springning ved VM i Herning 2022 vil indgå i kvalifikationen til OL i 2024 i Paris og i para-dressur til de Paralympiske Lege.


I 2013 var der EM i dressur, para-dressur og springning i Herning, hvor Danmark fik meget stor international og national anerkendelse for afviklingen. Det blev startspringet til World Cup Herning, som i dag er en fest for alle heste- og rideinteresserede, og som hvert år afvikles i skolernes efterårsferie. I år med danske Cathrine Dufour og Bohemian som World Cup-vindere.

Ridning er særdeles populært i Danmark, hvor ridesporten er den 7. største sportsgren under Danmarks Idrætsforbund, og så er ridning er én af de få idrætter, hvor mænd og kvinder dyster på lige fod.

 

Billede

 

Sådan! Valget faldt på Danmark når verdens bedste ryttere og stjerneheste mødes til VM i Danmark i de fire discipliner dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering', og det bliver med MCH Messecenter Herning som vært for dette storstlåede arrangement (Arkivfoto)


Tilføjet d. 17-11-2019 kl. 12:29 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider