Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Verdenskendt japansk dressurrytter er død

Den respekterede japanske dressurrytter Toshihiko Kiso, er for tre måneder siden bukket under for cancer. Han var aktiv dressurrytter rytter i mere end 20 år og er et fornemt eksempel på at dressur ingen alder har. Han har redet en lang række heste af primær europæisk varmblodsafstamning

 

Kendt Japansk dressurrytter

Toshihiko Kiso der var en af Japans bedst kendte og respekterede dressurryttere og aktiv på internationalt plan op til en meget høj alder, er død for tre måneder siden. I en alder af 79 år, opgav han kampen efter lang tids kræftsygdom. Han har redet en lang række dressurheste på internationalt plan i mere end to årtier og drev til saglig en rideskole.

 

International gennembrud i 1998 i en alder af 59 år

Kiso var født i 1939 og red på internationalt Grand Prix niveau igennem to årtier, og er et eksempel på at dressur ingen alder har. Hans første større konkurrence var ved verdensmesterskaberne i 1998 i Rom på westfalieren Giana Naniny (e. General / Adlerfeld). På daværende tidspunkt var Kiso 59 år gammel. Han kvalificerede tillige denne hest til WEG i 2002, men trak sig før vettjekket.

 

 

Redet mange heste af europæisk avl

I de tidligere 90'ere trænede Kiso med Anky van Grunsven efter at have erhvervet hendes KWPN vallak Gere (E. Beaujolais). Han deltog i konkurrencer på Gere i 2002 og i 2001 kvalificerede han sig til World Cup finalerne som Asiasisk vinder, men kunne ikke deltage i finalen i Den Bosch i Holland, da der på daværende tidspunkt var forbud mod transport af dyr i Holland.

 

Mest succesfulde hest var Esko

Kisos mest succesfulde dressurhest var westfalieren Esko (e. Ehrentusch / Affekt). Han red denne hest i 2003 til de åbne europæiske dreddur championater i Hicksted, hvor de blev nr 59, og ved WEG i 2006, hvor de sluttede som nummer 80. I samme tidsrum red han også den svenske varmblodsvallak Corrado (e. Cortez), og eferfølgende KWPN heste Kir Royal (e. Apollonios XX og World Fire (E. Weltmeyer), som han red konkurrencer på ved CDI stævner i Europa i tidsrummet 2011-2013. Han red også Der Poet (e Donnerhall / Caprimond) i 2013.

 

International Grand Prix rytter til en alder af 75 år

Kisos sidste internationale Grand Prix hest var hanoverraner vallakken De La Vega (e. Davignon / Wolkenstein II), som han red ved to CDI stævner i Japan i 2015. Han var tilmeldt CDI stævnet i Tokyo i oktober 2016 men trak sig, men fortsatte med at ride helt indtil sygdommen forhindrede ham i det op til sin død. Kiso havde en rideskole i Japan, som nu er lukket. Kiso blev 79 år gammel.

 

Billede

 

Den respekterede japanske dressurrytter Toshihiko Kiso, er for tre måneder siden bukket under for cancer. Han var aktiv dressurrytter rytter i mere end 20 år og er et fornemt eksempel på at dressur ingen alder har. Han har redet en lang række heste af primær europæisk varmblodsafstamning. Her ses Toshihiko Kisoog Esko i 2006 CDI'en ved Hansbeke (Foto: Astrid Appels)


Tilføjet d. 06-08-2019 kl. 16:31 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider