Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

To x EM bronze til Danmark

Ved EM i San Giovanni Italien lykkedes det for de danske juniorer og U25-ryttere at fastholde deres foreløbige tredjepladser, og en flok glade unge mennesker kunne sidst på dagen fejre deres flotte bronzemedaljer. Desværre blev det ikke til medaljer til de danske ungryttere ved EM i år

 

Holdkonkurrencer under høje varmegrader

Med varmerekorder i går torsdag de fleste steder i Europa, måtte de danske junior, ung og U25-ryttere til gengæld kæmpe for medaljerne i holdkonkurrencerne i over 30 graders varme. Men det fratog dem ikke fighterviljen og troen på at få metal med hjem til Danmark i den sidste og afgørende runde af EM for hold.

 

To ud af tre medaljer til Danmark

Det lykkedes for to af de danske hold. Både Juniorerne og U25-rytterne formåede at fastholde deres foreløbige bronzemedaljer fra indledende afdeling, og kunne slutteligt på dagen åbne for champagnen og fejre det flotte resultat.

 

 

Trods en ihærdig indsats fra de danske ungryttere, lykkedes det ikke at indhente resultatet fra første afdeling, og selvom de danske juniorer ofte har været med i medaljerækkerne ved EM måtte de denne gang se sig udenfor.

 

Bronze til juniorrytterne

De danske juniorer havde fået en god start i den indledende runde onsdag (se her), hvor de to første ryttere red sig til en foreløbig tredjeplads i holdkonkurrencen. Torsdag skulle de to sidste ryttere til start.

 

Med et flot ridt lykkedes det Frederikke Gram Jacobsen på Ryvangs Zafina at ride 72,424 % hjem, og hun kunne indkassere sig en individuel ottendeplads i klassen til det bedste danske resultat. Sofie K. Hansen på Dieu D'Amour fulgte trop også med et veludført ridt og opnåede en score på 71,848 og en individuel 10.-plads.

 

Det er de tre bedste ridt der bliver lagt sammen, hvorefter gennemsnittet tages, for at opnå det endelige resultat. Efter lidt regnerier i den danske lejr blev det en kendsgerning at Danmark løb med bronzen efter de utroligt stærke tyskere der satte sig solidt på førstepladserne med et gennemsnit på over 76 % og Holland med over 73 %. Danmark kom i hus med et flot gennemsnit på næsten 72 %, og det var den danske landstræner Dennis Fisker godt tilfreds med

 

Se det samlede individuelle resultat af klassen her

Se resultatet af holdkonkurrencen her

 

Bronze til U25 rytterne

U25-rytterne gjorde juniorrytterne det efter, men hos U25 rytterne blev det næsten for spændende, da det blev meget tæt løb. I den indledende afdeling onsdag havde både Emma skov på Cracker og Nana Gajhede på Overgaards Lawell redet fine ridt der gav dem en foreløbig individuel 6. og 7. plads. Tyskland lagt sig i spidsen af konkurrencen, med god afstand til Holland og dernæst Danmark på tredjepladsen.

 

Torsdag skulle Søren Wind på Diego 471 og Josefine Hoffmann på Hønnerups Driver, så gøre arbejdet færdigt i den stegende varme, og forsvare den danske bronzemedalje, som svenskerne kunne øje sig en chance for at snuppe.

 

Josefine Hoffmann på Hønnerups Driver blev bedste danske ridt, da de red til flotte 70,882 % og kunne indkassere end individuel sjetteplads og Søren Wind på Diego 471 blev næstbedste og red sig ind til 67,323 % og en individuel 13.-plads lige foran gårdsdagens to øvrige danske ryttere på henholdsvis 14. og 15.-pladsen.

 

Det var tydeligt at opgøret mod svenskerne ville blive tæt, men efter yderligere et par regnestykker faldt resultatet ud til fordel for Danskerne med et gennemsnit på 68,490 %, et mulehår højere en svenskernes med 68,333 %. Hermed kunne de danske U25 ryttere glæde sig over medaljerne efter en hed dag i varmen.

 

Se det samlede individuelle resultat af klassen her

Se det samlede resultatet af holdkonkurrencen her

 

Ungrytterne havde problemer med hestene

Ligesom ved onsdagens indledende ridt, hvor begge de danske ungrytter-heste spænde op i deres ridt, var det utilpashed blandt hestene hos ungrytterne. Det prægede den samlede danske holdindsats, og de fire danske ekvipager bestående af Malene Aborg på Quantico Nexen, Caroline T. Elsner på Alskenz Firfod, Sara Van Deurs - Petersen på Katholm's Ronaldo og Celine Rørbæk Silfen på Romio Højris, måtte til deres store ærgrelse indse, at det ikke kunne blive til medaljer i år.

 

Samlet blev de danske ungryttere nummer fem med en gennemsnitprocent på 68.088 %. Guldet gik igen til Tyskland, med 74.745% med sølv til hollænderne med 73.030%, mens svenskerne tog bronzemedaljerne med 69.687%.

 

Se det samlede individuelle resultat af klassen her

Se resultatet af holdkonkurrencen her

 

Eneste danske children rytter - gjorde det godt

13-årige Annabelle Rehn på DV-heste Aros A'Fenris var eneste danske children-rytter til start ved EM i Italien. Det gjorde hun imidlertid så godt at hun red sig ind på en femteplads med 73,846 %, i en klasse der blev suverænt vundet af hollandste Lara van Nek med 77,461 % skarpt efterfulgt af to stærke tyskere.

 

Se det individuelle resultat af klassen her

 

Fredag og lørdag rides der om de individuelle medaljer, førend den afsluttende kür søndag, der traditionen tro vil bestå af de 18 bedste ekvipager fra de individuelle konkurrencer, før det igen går hjemad mod Danmark.

 

Billede

 

Ved EM i San Giovanni Italien lykkedes det for de danske juniorer og U25-ryttere at fastholde deres foreløbige tredjepladser, og en flok glade unge mennesker kunne sidst på dagen fejre deres flotte bronzemedaljer. Desværre blev det ikke til medaljer til de danske ungryttere ved EM i år. Her ses de danske U25-ryttere, med rette stolte over deres flotte bornzemedaljer ved EM (Privatfoto)

 


Tilføjet d. 26-07-2019 kl. 09:44 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider