Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Prinsesse Haya flygtet til London

Tidligere springrytter og FEI præsident HRH Prinsesse Haya Bint al Hussein er flygtet fra sit hjem i Dubai med hendes to børn. Prinsessen ligger nu i retsligt opgør med hendes mand Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum

 

Breaking news

Internationale medier der brød nyheden i går aftes torsdag den 14. juli, om at Prinsesse Haya Bent al Hussein er flygtet med hendes to børn fra sit hjem og mand i Dubai og nu befinder sig i Europa.

 

Tidligere FEI præsident og springrytter

Den 45-årige HRH Prinsesse Haya Bint al Hussein, er gift med Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, som hun er sjette kone - såkaldt junior hustru for. Prinsesse Haya er internationalt kendt under navnet Princess Haya af Jordan, og har tidligere haft en karriere som international springrytter. Hun deltog bl.a. for Jordan ved OL i Sydney, Australien i 2000 og ved WEG i 2002 i Jerez de la Frontera. Senere gik hun med stor succes ind i bestyrelsesarbejdet i den internationale ridesport, hvor hun har været anset som at være et stort aktiv.

 

Mest er hun nok i dag kendt som tidligere mangeårig særdeles aktiv og populær præsident for FEI, og hun har også været medlem af den Internationale Olympiske komite, er angiveligt flygtet fra hendes hjem i Dubai til Europa.

 

 

 

Flygtet fra Dubai

Med hjælp fra en tysk diplomat er prinsesse Haya, ifølge de internationale medier, flygtet fra sit hjem i Dubai med hendes to børn, sønnen Zayed på 7 år og datteren Jalila på 11 til Europa.

Prinsesse Haya har stærke forbindelser til Storbritannien. Hun er uddannet på to privatskoler i England og har studeret politik, filosofi og økonomi på Oxford University.

 

Antageligt befinder de sig p.t. i London, i en stor Kensington villa, hvor prinsesse Haya, som prinsessen har købt for 85 millioner britiske pund for to år siden, uden hendes mands vidende. Prinsessen siges at ville søge asyl i Europa og har nu søgt juridisk assistance i en retsag mod hendes mand.

 

Hersker af Dubai og tidligere distancerytter

Princesse Hayas mand igennem de seneste 15 år, er 69-årige Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, der er Vice premierminister af de Forenede Arabiske Emirater og regerende hersker af Dubai. Sheikh Mohammed har udover prinsesse Haya fem andre hustruer og i alt 23 børn.

 

Sheikh Mohammed er selv meget aktiv i væddeløbsindustrien (Godolphin Stables) og har selv været udøver af distancesporten.

 

Distancesporten i de arabiske lande har som bekendt være præget af meget turbulens i medierne, særligt som følge af episoder med dyremishandling, korruption og bestikkelsesskandaler i Mellemøsten.

 

Retsligt opgør mellem Prinsesse Haya og Sheikh Mohammed

Sheikh Mohammed har nu initieret en retsag mod prinsesse Haya i High Court, hvor der er fastsat en høring den 30. juli 2019. Ifølge visse internationale kilder forlyder det, at han har indledt skilsmisse, andre kilder rapporterer at det er en retssag om børnene.

 

Begge parter har efter sigende hyret kende og dyre advokater til at tage det juridiske slagsmål for dem hver især.

 

Se Wikipedia profilen over Princess Haya for flere oplysninger om hende her

 

Billede

 

Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, vicepræsident og statsminister fotograferet med sin hustru, prinsesse Haya bint al-Hussein i 2018. (Foto: KARIM SAHIB)


Tilføjet d. 15-07-2019 kl. 13:02 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider