Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ny hastighedsgrænse for trailerkørsel

Fra 2020 bliver der indført nye regler for hastigheder for trailerkørsel, idet hastighedsgrænsen på landeveje bliver sat op fra 70 til 80 km i timen. Det er imidlertid ikke ensbetydende at du skal ræse afsted med din hest. Som altid er det vigtigt at køre efter forholdene

 

Hastighedsgrænsen sættes op

Fra 2020 indføres der nye regler for den tilladte hastighed for folk der kører med trailer eller campingvogn. Det betyder at hastighedsgrænsen på landeveje sættes op til 80 km/t.

 

Det betyder at bilister der kører med trailer eller campingvogn fra den 1. januar 2020 må køre lidt hurtigere på både landeveje og motortrafikveje, end det er tilfældet i dag. Det samme gælder for lastbilchauffører med og uden anhænger, og således også for hestetransporter.

 

Folketinget har vedtaget, at lastbiler såvel som store og små vogntog fra januar 2020 på køre 80 km/t på landeveje og motortrafikveje i Danmark, medmindre der selvfølgelig er skiltet med lavere hastighed.

 

 

Det er altså en stigning i hastigheden, sammenlignet med nu, hvor man må køre 70 km/t.

I følge FDM er der både fordele og ulemper ved den nye højere fartgrænse.

 

"Potentielt kan der være en lidt højere ulykkesrisiko, men trafikken kan komme til at flyde bedre. Først og fremmest vurderer vi dog, at den praktiske konsekvens er lille, da en del lastbiler allerede i dag følger den generelle fartgrænse, og dermed kører for stærkt", siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

 

Kør med omtanke

Selvom hastighederne sættes op med trailer, er det naturligvis vigtigt at du altid kører efter forholdene og passere på din hest. Ved lige strækninger betyder det ikke det helt store for læssede heste at hastigheden sættes op, blot du er opmærksom på at det naturligvis indvirker på den samlede standselængde, og gør opbremsningerne typisk hårdere, såfremt du virkelig får behov for at trykke på bremsen. Kør derfor altid efter forholdene, og kom altid helt ned i fart, når du skal igennem sving, rundkørsler m.m., da det i disse situationer er langt vanskeligere for heste at holde balancen end ellers.

 

God fornøjelse og pas på hinanden i trafikken!

 

Billede

 

Fra 2020 bliver der indført nye regler for hastigheder for trailerkørsel, idet hastighedsgrænsen på landeveje bliver sat op fra 70 til 80 km i timen. Det er imidlertid ikke ensbetydende at du skal ræse afsted med din hest. Som altid er det vigtigt at køre efter forholdene (Arkivbillede)


Tilføjet d. 23-05-2019 kl. 09:53 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
02-08-16 Trailer: Har du styr på reglerne?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider