Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DV Grand Prix hesten Marron pensioneres

Svensk-amerikaneren Mette Rosencrantz pensionerer sin førstehest den 19-årige danskavlede DV vallak Marron. Marron vil fremadrettet overgå til en rolle som scoolmaster. Marron er tidligere redet af flere af vore kendte hjemlige ryttere

 

USA-skandinav på DV hest

Mette Rosencrantz, der er skandinavist født og opvokset, men som så mange andre fremtrædende skandinaviske dressurryttere senere rykkede teltpælene til flyttede til USA. Mette Rosencrantz har i USA haft stor succes med sin førstehest, den nu 19-årige Marron (e. Michellino / Woernitz), der efterhånden begynder at mærke alderen.

 

Mette har derfor besluttet at nu er det til at pensionere Marron for tro tjeneste, og fremadrettet vil han kun blive redet i let arbejde og som schoolmaster.

 

 

Marron er en danskavlet DV vallak, avlet af Ole Pedersen efter hoppen Menoela.

 

Danske ryttere på ryggen

Marron blev først redet og konkurreret af Lone Bang Larsen, hvorefter Lotte Wiuff Strårup red ham nogle få måneder i 2006, hvorefter Lone Bang Larsen igen overtog ridningen af ham og bl.a. red ham i CDI'en på Falsterbo Horseshow i 2007 i den nationale 7-års klasse.

 

I 2011 red Andreas Helgstrand Marron i en sæson på CDI Grand Prix niveau, hvor de bl.a. startede i Hagen, København, Hamburg og Aachen. Sammen var de også med i opløbet til EM-landsholdet, men i Aachen blev den tændte vallak skræmt, hvor han lavede en til tilbagetrædning piaff, hvorefter de forlod arenaen med en score på blot 57,936 %, og kom efterfølgende ikke med på det danske hold.

 

Marron flyttede herefter til Sverige, hvor han blev redet af Helena Lindmark, der red ham på Grand Prix niveau frem til 2012. Derefter forsvandt Marron ud af konkurrencespotlyset i to år, for at returnere igen i 2015 denne gang i USA og med Mette Rosencrantz som ejer.

 

Mette og Marron får come-back

Med Mette i sadlen, har både Mette og Marron fået et velfortjent comeback, og det er siden gået fra sejr til sejr, som om de begge havde meget at indhente.

 

Parret har deltaget i talrige CDI'er siden 2015 i alle ender af USA. Thousand Oaks, San Juan Capistrano, Del Mark, Wellington, Burbank og Rancho Murietta. I 2017 tog de også turen til Europa og red i Uggerhalne og Falsterbo for USA. I 2018 red de tre CDI's mere i Temecula, Del Mar og deres sidste CDI sammen i Rancho Murietta i april for præcis et år siden.

 

Marron pensioneres

Men nu er det slut. Mette har besluttet at pensionere Marron fra topsporten, mens han stadig er frisk og nyder sig arbejde, og som belønning vil han fremadrettet kun blive redet let, vil få masser af foldtid, og få en rolle som schoolmaster.

 

"Jeg har besluttet at pensionere min sunde glade og raske bedstemand Marron" Udtaler Mette til pressen. "Han har givet mig så meget, og selvom han nogen gange har knust mit hjerte på rejsen, så har det været en sjov en af slagsen! Han er nu 19 år gammel i år. Været der og gjort sit, og har haft en travlt liv i overhalingsbanen!"

 

Marrons nye liv

Om Marrrons nye livsetape siger Mette:

"Min tak til ham er at lade ham nyde livet med en ny rytter. Ikke flere shows, men at lade en anden lære fra ham og nyde ham - og han har fundet det bedste sted han kunne ønske sig. Jeg har tilbragt 24/7 med Marron, så at se ham komme videre var enormt svært. Men jeg gjorde det for ham. Han havde fortjent det til fulde. Jeg er så glad for at han nu trives og har det godt - men ja, selvfølgelig savner jeg ham!" ,slutter Mette Rosencrantz om sin succesfulde DV hest,

 

Billede

 

Svensk-amerikaneren Mette Rosencrantz pensionerer sin førstehest den 19-årige danskavlede DV vallak Marron. Marron vil fremadrettet overgå til en rolle som scoolmaster. Marron er tidligere redet af flere af vore kendte hjemlige ryttere (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 01-04-2019 kl. 10:44 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
10-04-17 64-årig vinder anden internationale GP sejr i år på DV-hest


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider