Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Atterupgaards Botticelli kastreret

Den 7.årige Atterupgaards Botticelli der sidste år blev solgt til amerikansk-danskeren Charlotte Jorst, og tog siden turen til USA. Botticelli der blev konstateret bærer af WFFS-genet, skal fremadrettet alene koncentrere sig om sporten og er blevet kastreret

 

Købt dansk avl

Den pengestærke udlandsdansker og nu amerikanske statsborger Charlotte Jorst, var i efteråret 2018 på besøg i Danmark, for at finde sig en dansk hest.

 

Hos Helgstrand Dresage faldt hun for den tredobbelt kårede og i spoten allerede særdeles succesfulde unghingst Atterupgaards Botticelli, som Helgstrand kort forinden havde indkøbt, men samtidig havde på salgslisten for den rette pris.

 

 

Ung og succesfuld

Boticelli er avlet af Michael og Kristin Sinding og er efter Bennetton Dream efter Atterupgaards Dicte (e. caprimond / Donnerhall), der er helsøster til Dufours OL-hest Atterupgaards Cassidy.

 

Botticelli blev stillet til kåring og blev fløjhingst i Dansk Varmblod i 2014, og er tillige kåret i det tyske Oldenburgforbund og i Svensk Varmblod.

 

Atterupgaards Botticelli har også fra start af haft succes i sporten. Han blev nummer to ved DV's unghestechampionat i 2017 med Selina Solberg Vittinghus i sadlen og efterfølgende blev de nummer 15 ved UVM finalen.

 

I 2018 købte Andreas Helgstrand halvpart i Botticelli, og Severo Jurado Lopez overtog tøjlerne på hingsten og red ham op til finalen ved UVM i Ermelo 2018.

 

Testet WFFS positiv

I forbindelse med den megen medieomtale om WFFS blev også Botticelli testet for genfejlen, og blev desværre fundet positiv. Hvorvidt dette har været udslagsgivende for at Charlotte Jorst lod hingsten kastrere, har Heste-nettet ikke kunne få bekræftet, men det er sandsynligt, at det har haft indflydelse på beslutningen.

 

Begejstret for at ride Botticelli

Det er i hvert fald både sikkert og vidst at Botticelli nu fremadrettet alene vil hellige sig sporten. Heldigt er det, at det kan konstateres at Charlotte Jorst allerede ser ud til at befinde sig særdeles vel på ryggen af sin nyerhvervelse. Det fremgår tydeligt af de mange videoklip, Charlotte jorst allerede har lagt op af Botticelli under rytter på sin Facebookside.

 

Charlotte Jorst holder til i Arroyo del Mar tæt på San Diego i det sydlige Californien, og trænes til daglig af Marie Meyers.

 

Se videoklip og kommentarer på Cherlotte Jorsts Facebookside her

 

Billede

 

Den 7.årige Atterupgaards Botticelli der sidste år blev solgt til amerikansk-danskeren Charlotte Jorst, og tog siden turen til USA. Botticelli der blev konstateret bærer af WFFS-genet, skal fremadrettet alene koncentrere sig om sporten og er blevet kastreret. Her ses Botticelli i Herning med tyske Dorothee Schneider i sadlen (Arkivtoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 31-01-2019 kl. 15:30 af i kategorien Ridesport.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider