Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

HC Matthiesen: objektiviser dressurbedømmelser

IDOC præsident Hans Christian Matthiesen spår i sit nytårsbrev til medlemmerne, at FEI er godt på vej til at opnå langt bedre dressurbedømmelser. Han opfordrer alle til at hilse forandringerne velkomne, der bl.a. indebærer ny teknologi og forbedret uddannelse af dommere og officials

 

Nytårsbrev til medlemmerne

Danske FEI dommer og dyrlæge Hans Christian Matthiesen har, i sin rolle som præsident for den Internationale Dressur Klub (IDOC), i sit nytårsbrev til medlemmerne reflekteret på året der gik og året der kommer.

 

IT-understøttelse et stort løft

I særdeleshed kommer Hans Christian Matthiesen i sit brev ind på FEI's seneste tiltag mod at udvikle bedre og mere objektive bedømmelsessystemer som hjælpemiddel til dressurdommere. Især med øget IT og bedre udnyttelse og undestøttelse af data til statistik, udgør et af fremdriftsområderne mod at opnå mere objektive dommervurderinger, og det er IDOC præsidentens vurderering, at de nye tiltag er blevet taget godt imod i dommerstanden. Han skriver bl.a. følgende:

"Formentlig er et af de mest interessante og positive tiltag at få afprøvet og implementeret e-bedømmelsessystemet: ikke flere papirbaserede ark - hjælperen skriver karakterer og kommentarer direkte ind i computersystemet. Med dette system, der er blevet muligt med moderne teknologi, har vi taget udviklingen et stort skridt fremad, og har løftet gennemsigtigheden af bedømmelserne op til nye højder."

 

 

Uddannelse og evalueringer

Og om opkvalificering af dommerstanden skriver Matthiesen:

"Statistik som værktøj kombineret med mere uddannelse (eksaminer) og vejledning (dommere, rådgivningspaneler etc.), vil fremover forberede og ruste dommerne langt bedre til opgaverne. En ny uddannelsesplan er fremlagt for dressurkomiteen, hvilket omfatter eksamener og evalueringer på samtlige niveauer. I fremtiden vil vi være i stand til at identificere specifikke problemområder og være i stand til at tage de fornødne tiltag for at udbedre dem"

 

Omfavn forandringer

Hans Christian Matthiesen omtaler også de influenter der er i berøring med dressursporten som f.eks. officials og, deres evne til at forandres og at bidrage med ideer og herved positivt medvirke til at styrke dressursporten:

"Jeg tror på at officials er åbne overfor nye ideer og forandringer, Det er vigtigt at være loyal til kerneværdierne i vores sport, men det betyder ikke, at vi ikke kan forandre ting og systemer til det bedre. Vores støtte til e-bedømmelser, de nye uddannelsesplaner, kompetence-baserede evalueringer er beviset på vores velvillighed til at velkomne forandring. Vi ønsker det bedste for vores sport, men vi må arbejde sammen om det" lyder opfordringen fra den danske IDOC præsident.

 

Store forandringsprojekter tager tid

Til afslutning opfordrer Hans Christian Matthiesen til-der udvises tålmodinghed, for det store arbejde der allerede er lagt og fortsat ligger forud for alle de involverede, men varsler at de første resultater kan bære frugt allerede i år 2019:

"Vi er nu klar til at anvende nogle af de værktøjer som statistik og resultater har givet os. Vi ønsker at etablere et system, der vil hjælpe os med at evaluere dommere, overvåge bedømmelsessystemer, og sikre os at alle officials efterlever regler og retningslinjer. Jeg tror dette initiativ vil tage os et stort skridt fremad. At etablere et system som dette er en kæmpe udfordring og vil tage tid. Upåagtet forventer jeg at FEI allerede vil have første bud klar i løbet af 2019".

 

Læs Hans Christian Matthiesens åbne brev i dets fulde længde på engelsk her

 

 

Billede

 

IDOC præsident Hans Christian Matthiesen spår i nytårsbrev til medlemmerne at FEI er godt på vej til at opnå langt bedre dressurbedømmelser ved hjælp af teknologi og statik samt forbedret uddannelse af dommere og officials, og opfordrer alle til at tage hilse forandringerne velkomne (Arkivfoto)


Tilføjet d. 23-01-2019 kl. 08:18 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
02-05-17 Hvornår opnår vi retvisende dressurbedømmelser?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider