Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Genindvigelse af Gentofte Rideklub

En af Danmarks ældste og mest traditionsrige rideklubber er genindviget efter et omfattende renoverings- og moderingsarbejde. Det drejer sig om den traditionsrige Gentofterideklub, der har eksisteret i mere end 80 år

 

Enestående historie

Gentofte Rideklub (GEK) der i mere end 80 år har været hjemsted for nogle af Danmarks største rideopvisninger og stævner, indvies 24. november 2018 efter en omfattende renovering af de bevaringsværdige bygninger. Det er et enestående økonomisk samarbejde mellem Gentofte Kommune og Chas. Otzen fonden, der ejer S/I Sportsrideskolen, der har gjort det muligt at bringe de gamle bygninger, kloakforholdene og velfærden for hestene up to date. Renoveringen har kostet 20 millioner kroner.


En lang og spændende historie
Det var her Kong Chr. X, dronning Alexandrine, dronning Ingrid og især prinsesse Benedikte kom for at se opvisninger og stævner. Netop her deltog prinsesse Benedikte i sin vist nok eneste ridekonkurrence i Danmark. Dengang var der kun plads til 800 tilskuere, så man forudbestilte billetter i god tid. Tilskuerne stod som sild i en tønde foran dommertårnet og på langsiden ud mod Maltegårdsvej. Og faktisk er billetsalgsrummet fra den gang stadig ved døren ud til Maltegårdsvej.

GEK blev etableret i 1932 af fabrikant Chas. Otzen. Sportsrideskolen, som den hed dengang, var et topmoderne ridecenter med to kæmpe ridehuse og en rotunde, som stadig eksisterer.

 

Det var dengang et af Nordens største ridecentre. Renoveringen har sigtet mod at bevare så meget som muligt af den oprindelige udsmykning og det historiske inventar. Kongelogen findes for eksempel stadig til venstre for døren til ridehuset. Mange af Danmarks kendte ryttere og olympiske hold gennem tiderne, kom fra GEK. Blandt andet Lis Hartel, som et par gange vandt sølv ved de olympiske lege i 50'erne. I 1956 kunne Sportsrideskolen sende sit eget hold til OL i dressur, med Hermann Zobel, LemvigMûller og Lis Hartel. Det er også værd at nævne foregangskvinden Grethe Peder Møller, som blev danmarksmester i springning i 1933, og nr. 3 ved DM i military foran mange militærfolk. Hun vandt i seks år ranglisten for kvinder - i tre år også foran civile herrer og helt uhørt også foran officerer.

 

GEK har plads til 75 heste og har både rideskole og faste pensionærer med deres egne heste og ponyer.


Rideskolen favner både nybegyndere - børn som voksne - og rutinerede ryttere, der gerne vil udvikle både dressur og spring.

 

Festlig indvielse
Indvielsen fandt sted lørdag den 24. november kl. 12.00, Maltegårdsvej 20, 2820 Gentofte. Gentoftes borgmester Hans Toft og repræsentanter for fonden S/I Sportsrideskolen klippede snoren, hvorefter der blev viset rundt i de nye lokaler.

 

Derudover fortalte den karismatiske Niels Goldschmidt, en af Danmarks mest erfarne og alsidige ryttere, anekdoter om de mange kendte og kongelige, der har gæstet GEK gennem tiden.

Gentofte Rideklub.

 

Billede

En af Danmarks ældste og mest traditionsrige rideklubber indvies efter et omfattende renoverings- og moderingsarbejde. Det drejer sig om den traditionsrige Gentofterideklub, der har eksisteret i mere end 80 år. her ses et historisk vægmaleri fra den bevaringsværdige rotunde i Gentofte Rideklub (Gentofte Rideklub)


Tilføjet d. 25-11-2018 kl. 14:19 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider