Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Agria NM i ridesport indtager Aarhus

En af de største ridesportsbegivenheder afvikles på dansk grund i 2019 når ca 500 forventede heste med ryttere indtager Vilhelmsborg, der vil være vært for Agria Norsic-Baltic Champoinships i juni måned

 

Stor hestesportsarrangement

Forestil dig fem dage med unikt samspil mellem 500 heste og deres ryttere på tværs af alder og fem forskellige ridesportsdiscipliner. Der er lagt op til oplevelser i særklasse og topsport i unikke rammer, når Vilhelmsborg ved Aarhus byder indenfor til Agria Nordic-Baltic Championships i juni 2019. Det bliver en af de største ridesportsbegivenheder nogensinde på dansk grund, når de bedste ryttere i alle aldersgrupper fra Sverige, Norge, Finland og Danmark og deres firbenede makkere samles for at dyste i både dressur, springning, military, paradressur og voltigering på Vilhelmsborg. Det er første gang, at de nordiske mesterskaber afvikles ved en samlet event, og at den overhovedet kan blive mulig skyldes i høj grad opbakning fra hovedsponsoren Agria Dyreforsikring og Aarhus Kommune.

 

Første gang nogensinde
Det er historieskrivning, når Vilhelmsborg inviterer til Agria Nordic-Baltic Championships, for det er første gang nogensinde, at de nordiske mesterskaber i dressur, springning, military, paradressur (handicapdressur) og voltigering (gymnastik på hesteryg) afvikles ved en samlet hestefestival for både pony, junior (U18), ungrytter (U21), U25 og senior.

 

 

"Det er selvfølgelig lidt af en mundfuld, men vi er 100 % klar på opgaven. I 2016 var vi værter for EM i dressur, springning og military for ponyer, og nu får vi muligheden for at bringe de erfaringer i spil, så vi endnu en gang kan byde publikum og ryttere på en hesteoplevelse i særklasse i de unikke rammer på Vilhelmsborg. Eventen bliver afviklet i tæt samarbejde med Dansk Ride Forbund, og så er vi utrolig glade og stolte over, at Agria Dyreforsikring og Aarhus Kommune har valgt at bakke så stærkt op - uden dem ville det simpelthen ikke kunne lade sig gøre," siger Casper Cassøe, event-direktør og direktør på Vilhelmsborg.

 

"Det giver så god mening for os. Vi er et nordisk forsikringsselskab, der bl.a. udbyder hesteforsikringer, så selvfølgelig bakker vi op om, at de nordiske mesterskaber kan samles på dansk grund. Siden vi startede med hesteforsikringer i Danmark 1. januar 2017, har vi engageret os aktivt i ridesporten, hvor vi bl.a. er hovedsponsor for alle Dansk Ride Forbunds mesterskaber, så at støtte op om denne store event, er helt naturligt for os," siger Tine Antvorskov, direktør i Agria.

500 heste, der hver ledsages af ca. 8 personer, forventes at finde vej til Aarhus i uge 26. Der vil være gratis adgang for publikum og masser af boder og lækker mad klar på Vilhelmsborg.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune ser meget frem til, at de mange heste og ryttere indtager det nationale hestesportscenter næste sommer.

 

Kæmpe alsidig oplevelse

"Der er sadlet op til en kæmpe oplevelse. Vilhelmsborg har nogle enestående rammer, som vil danne enestående kulisse om en af de største ridesportsoplevelser i Danmark. Aarhus er i sandhed blevet en international event-by, der tiltrækker spændende begivenheder inden for mange forskellige genrer. Det er med til at gøre Aarhus til en god by for alle. Vilhelmsborg har erfaringen og rutinen til at sikre at det bliver en begivenhed, der vil kunne samle og begejstre rigtig mange aarhusianere og gæster," siger rådmand for kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Agria Nordic-Baltic Championships kommer til at indtage de store arealer på og omkring Vilhelmsborg. Der bliver et stort springstadion, en dressurarena, en enorm militarybane, voltigering i den store ridehal og flere udendørsbaner til paradressur og opvarmning, så ligegyldigt hvor publikum bevæger sig hen i de smukke rammer, vil de få oplevelse i særklasse.

 

"Vilhelmsborg er et oplagt valg til at løfte denne store opgave, og vi er utrolig glade for, at drømmen om en nordisk hestefestival for alle aldersgrupper og discipliner kan blive en realitet på Vilhelmsborg. Vi så, hvor flot de løftede opgaven med pony-EM i 2016, så vi er helt trygge og glæder os til at opleve endnu en storslået international ridesportsbegivenhed på dansk grund. Vi vil også gerne takke både Agria Dyreforsikring og Aarhus Kommune for at bakke op om eventen," siger Ulf Helgstrand, formand for Dansk Ride Forbund.

 

Agria Nordic-Baltic Championships afvikles den 26. - 30. juni 2019, og der er fri entre alle dage. Ud over de nordiske mesterskaber kan publikum også opleve international springning, ligesom flere europæiske militaryryttere også vil finde vej til Aarhus.

 

For videopræsentation af NM 2019 se her

 

Stævnets hjemmeside se her

 

Billede

 

En af de største ridesportsbegivenheder afvikles på dansk grund i 2019 når ca 500 forventede heste med ryttere indtager Vilhelmsborg, der vil være vært for Agria Norsic-Baltic Champoinships i juni måned. Foto: Casper Cassøe (direktør, Vilhelmsborg), Tine Antvorskov (direktør, Agria Dyreforsikring) og Cim Ulrick von Arenstorff (sponsorchef, Dansk Ride Forbund).


Tilføjet d. 18-09-2018 kl. 08:45 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider