Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mikala Münter med ny hest skal ride for USA

Mikala Münter der er dansk dressur og tidligere landsholdsrytter, men gennem de sidste 14 år har været bosiddende i Florida, har fået ny Grand Prix hest, og har planer om fremadrettet at ride for USA, fremfor Danmark

 

Under varme himmelstrøg

Den 49-årige danske dressurrytter Mikala Münter har som flere andre fremtrædende danske dressurryttere, som fx. Lars Petersen, valgt at leve under de varmere himmelstrøg i det sydlige USA, hvor der efterhånden er skabt et hestemekka for dressurentusiaster.

 

Ny Grand Prix hest

Mikala har nu fået ny hest, den 10-årige hanoveraner vallak Farbentanz (e. First Dance / Alabaster). Farbentanz ejes af Janne Rumbough. Farbentanz, er afløseren for Mikalas tidligere DV hoppe My Lady, der også er ejet af Janne Rimbough, som har en farm nær Global Dressage Festival området i Florida.

 

 

Farbentanz blev spottet i Ungarn for ca. 1 år siden, af den tyske hestemand Kevin Kogmann, der ligeledes er bosiddende i Wellington, der købte hesten til sig selv og debuterede i Grand prix med. Han blev imidlertid overbevist om at Fatrbentaz var for lille en hest til ham selv, og at han passede bedre til Mikala.

 

Tidligere dansk landsholdsrytter

Mikala red for Danmark ved WEG stævnet i 2014, netop på forgængeren DV hoppen My Lady, foruden ved EM i 2015 og World Cup finalen i 2014. My lady blev pensionerede fra konkurrencebanerne i 2017, efter 5-års kontinuerlige konkurrencer i lille og store tur, i hvilken periode hun også tog sig godt af præmiesummerne i det sydlige Florida.

 

Mikala er tilsyneladende faldet pladask for Farbentanz selvom han er en helt anden type end My Lady, både hvad angår eksteriør og interiør:

"Hvad der er virkelig sjovt ved Farbentanz er, at han er den totale modsætning til My Lady" fortæller Mikala. "For det første er han vallak, han er rød, han har en stor strimmelblis, sokker og har en helt anderledes attitude: han er meget sød og følsom"

 

Mikala roser kevin for det arbejde han har lagt i Farbentanz igennem det sidste år, hvor de har taget springet til Grand Prix, og oplver ham som en drøm at ride.

"Jeg vil gerne ride for USA så hurtigt jeg kan. Jeg håber det er muligt ved årsskiftet. Det er tid for mig. Nu har jeg været her i 14 år, og næste år vil være min 15. sæson i Wellington, og jeg føler det er mit hjem. Jeg er taknemmelig for alle de år jeg har kunne ride for Danmark, og forhåbentlig vil jeg også en dag kunne ride på de amerikanske landshold", tilføjer Mikala.

 

Mikala er begejstret for de mange fantastiske udviklingsprogrammer der eksisterer i USA for at udvikle nye ryttere, og fremhæver den store talentmasse af dygtige ryttere der lærer at uddanne og udvikle deres egne heste. "Det er et rigtigt godt program og der ydes fantastisk støtte til rytterne i dette land. Jeg ønsker at være del af dette, og bidrage til at udvikle det" Slutter Mikala.

 

 

Billede

 

Mikala Münter der er danske dressur og tidligere landsholdsrytter, men gennem de sidste 14 år har været bosiddende i Florida, har fået ny Grand Prix hest, og har planer om fremadrettet at ride for USA, fremfor Danmark. Her ses Mikala Mu?nter på Farbentanz med ejer owner Janne Rumbough og tidligere ejer og rytter Kevin Kohmann (Foto: Ken Braddick)


Tilføjet d. 08-09-2018 kl. 11:59 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-05-17 My Lady - så er det slut med karrieren


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider