Desværre ingen EM U25-holdmedalje

Det danske U25-landshold gjorde en ihærdig holdindsats ved EM i Exbo i Holland, men det blev desværre ikke til medalje. En flot, men ærgerlig 4. plads blev det til. Skuffelsen skal dog hurtigt rystes af sig frem mod weekenden, hvor der skal dystes om individuelle medaljer

Lige ved og næsten

Onsdag var der holdmedaljer på spil ved U25 EM i Exbo i Holland, hvor det danske U25-landshold, var mødt veloplagt op til at deltage i holdmesterskabet, der blev redet i Intermediaire II.

Landsholdet bestod denne gang EM lf Michala Mejlgaard Jensen på Trebiz, Sille Engermann på Darius, Nanna Skodborg Merrald på Saadan Que og Victoria Vallentin på Ludwig Der Sonnenkoenig.

Lige fra og næsten

Til trods for en fllot indsats, blev det desvære kun til en samlet 4. plads til det danske landshold blandt de otte deltagende nationer. Generelt var niveauet i det internationale felt meget højt, og konkurrencen om de forreste pladser derfor hård og særdeles tæt, så de unge danskerne kan trods alt være godt tilfredse med deres fjerdeplads.

Michala Mejlgaard Jensen og Trebiz, var første danske ekvipage på banen med start 15.34 ved U25 EM i Exloo. Ekvipagen leverede en Intermediaire II, som dommerne bedømte til 65,265 %.

Herefter var det Sille Engermann og Darius der skulle en tur på banen, og de opnåede en dommerkrarakter på 68,235 % for deres program.

Nanna Skodborg Merrald og Saadan Que opnåede 69,676 %, for deres program, mens sidste danske indslag, var Victoria Vallentin og Ludwig Der Sonnenkoenig.

Victoria Vallentin og Ludwig Der Sonnenkoenig leverede et super flot program til 74,118 % - og blev bedst placerede danske ekvipage, der slutteligt blev klassens fjerde bedste. Afgørelsen blev særdeles tæt. Fjerdepladsen var ikke langt fra klassens individuelt bedste resultat på 74.941 % opnået af britiske Charlotte Fry på Dark Legend, så der var i den grad kamp om de helt små marginaler.

Tysk guld, hollandsk sølv og britisk bronze

Et stærkt tysk hold satte sig på guldet, mens sølvet gik til Holland og bronzen gik til Storbritannien.

Danmark opnåede et samlet resultat på 212,029 point, hvilket var millimeter fra britternes bronzemedalje med 212,118 point, hvilket selvfølgelig gjorde 4.-pladsen ekstra ærgerlig, for de unge danske ryttere.

Skuffelsen skal de danske ryttere imidlertid skynde sig at ryste af sig, for fredag går det løs med kampen om de individuelle medaljer i U25 Grand Prix, og herefter gælder det kürmedaljerne.

Se start- og resultatlisterne her

Se hele programmet her

Det danske U25-landshold gjorde en flot indsats ved EM i Exbo i Holland, men det blev desværre ikke til medaljer. En flot, men ærgerlig 4. plads blev det til. Skuffelsen skal dog hurtigt rystes af sig frem mod weekenden, hvor der skal dystes om individuelle medaljer. Her ses Victoria Vallentin på Ludwig Der Sonnenkoenig (Arkivfoto)

Tilføjet d. 16-08-2018 kl. 09:03 af i kategorien Ridesport.
Tags: U25; EM.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)