Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ny 'soring' sæson uden opstrammet lovgivning

Dyrevelfærdsaktivister og borgere i USA ønsker fornyet opmærksomhed på en skærpet lovgivning til hindring af anvendelsen af den grusomme praksis 'Soring', Det fremsatte lovforslag til afskaffelse af soring blev stoppet af den nye Trump administration, i forbindelse med præsidentskiftet, og er ikke kommet videre siden. Nu begynder show sæsonen

 

Blog om fokus på 'soring' loven som ønskes vedtaget

Det er på tide at lovgiverne sætter en stopper for brugen af 'soring' af heste, skriver præsidenten for The Humane Society USA (HSUS) Kitty Block i sin blog A Humane Nation (Den Humane Nation) følgende: "Det er mere end et halvt århundrede siden at der blev lovgivet på området i den federale "Horse Protection Act of 1970", men upåagtet hensigten af denne lovgivning, har skrupelløse trænere og udstillere fundet huller i lovgivningen, der har givet dem muligheder for at omgå reglerne og fortsætte denne brutale praksis, der forårsager så megen smerte og lidelse for de heste der udsættes for behandlingen".

 

Soring en smertefuld og modbydelig praksis

Soring er den praksis hvor trænere udøver smerte på hestens ben og hove på Tenesee Walking heste og relaterede hesteracer, med henblik på at få hestene til at fremvise en overdreven og kunstig bæring af hestens ben - der er kendt under betegnelsen "Big Lick". Se også artiklen her

 

 

Igennem en lang årrække har HSUS kørt kampagner for at denne praksis forbydes. På blokken opfordres lovgiverne kraftigt til at vedtage loven "prevent All Soring Tactics PAST) ACT, som definitivt vil sætte en stopper for, hvad Kitty Block betegner som: det korrupte og fejlede system til selvjustits, således at metoder til soring forbydes fuldstændigt og at der indføres strengere straffe for lovovertrædere!

 

Loven støttes antageligt af mere end to tredjedele af det samlede amerikanske senat og repræsentanternes hus.

 

Bred støtte

For mere end et år siden tog det amerikanske landbrugsdepartement initiativer til at styrke The Horse Protection ACT, ved at fremsætte en lovstramning for at begrænsemuligheden for korruptionen og for at forbyde de grusomme metoder og hjælpemidler der anvendes i soring.

 

Lovforslaget blev støttet af mere end 100.000 borgere og diverse velfærdsorganisationer, veterinær-sammenslutninger og 224 konkrete og navngivne repræsentanter og senatorer.

 

Lovvedtagelse afblæst af Trump administrationen

Imidlertid blev vedtagelsen af loven stoppet i sidste øjeblik af Trump administrationen efter at USDA havde offentliggjort de nye regler den 13. januar 2017. Lovforslaget blev stoppet som følge af et bredt tiltag fra Trump administrationen, som fastfryste al videre lovgivning der var i proces ved overgangen mellem Obama administrationen til Trump administrationen. (se den meget læste artikel her). Loven har siden ligget stille, og nu nærmere branchen sig den nye show sæson, hvor der er stor risiko for at soring aktiviteterne bliver genoptaget af trænere og fremvisere af især Tenesee Walking Horses.

 

Siden stoppet for den videre accept af den foreliggende lovgivning, er det ikke lykkedes USDA at samle tilstrækkelig interesse for at få loven igennem, til trods for kontinuerligt pres fra utallige borgere, interessegrupper og kongresmedlemmer.

 

Hvad der af mange betragtes som endnu værre, er at USDA har fjernet en lang række evidensbaserede beretninger om sorings anvendelse, hvorved offentligheden forhindres adgang til oplysninger om trænere og ejere der bevidst overskrider Horse Protection Act, og bevidst skader deres heste i bestræbelserne på at vinde præmier.

 

Ny soring sæson står foran døren

Ifølge blokken fremgår det at "2018 sæsonen er nu under opstart og for mange heste er dette sæsonen der betyder at de udsættes for den brutale praksis af soring: De spærres inde i deres stalde dagen lang, dag efter dag, og er tvunget til at lide under ubeskrivelige smerter fra ætsende kemikalier, der påføres deres ben, tunge kæder der banker mod deres forbrændte ben, og er tvunget til at slæbe rund på tunge platformssko, der er spændt fast på hestens hove. Alt dette blot for at de kan fremvise et 'big-lick" foran publikum".

 

Kitty Block, opfordrer den amerikanske offentlighed til endnu engang at kontakte deres lokale senatorer og repræsentanter, for at opfordre dem til at støtte loven, hvis de ikke allerede har gjort det, og gøre alt hvad de kan for at få loven endeligt vedtaget.

 

Billede

 

Termografisk billede der viser varmen (røde og gule farver) der forårsages af inflammation i hestens ben som følge af den grusomme praksis soring, bl.a. ved anvendelser af påførsel af ætsende kemikalier på hestens ben. (Foto: USDA)

 


Tilføjet d. 05-06-2018 kl. 10:27 og sidst rettet den 05-06-2018 kl. 10:28 af i kategorien Ridesport.
Tags: Soring og Trump.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
11-04-19 Soring – nu sker der endelig noget!
07-06-17 Trump besparelser kan koste 100.000 heste livet
25-01-17 Trump stopper ny lov mod soring!
17-01-17 Nye regler forbyder soring på Tennesee Walking Horses


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider