Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Åbning af ny riderute i Nordsjælland

Nu er det endelig lykkedes! Parforce Rideruten, der snor sig gennem det smukke Nordsjællandske landskab, og strækker sig hele 75 km fra Lyngby til Esrum i Gribskov, bliver åbnet lørdag den 9. juni. På dagen samles hestefolk til åbningen af rideruten og rider en del af ruten igennem. Alle kan deltage ved tilmelding

 

Åbning af Parforce rideruten i Nordsjælland

Der har været arbejdet på det længe, men nu er det endeligt lykkedes. Nu åbnes den nye riderute - Parforce Rideruten, der snor sig gennem en stor del af det smukke Nordsjællandske landskab, og strækker sig hele 75 km fra Lyngby til Esrum i Gribskov.

 

Jagt-, skovturs- og langtursryttere kan være med til at fejre åbningen af den nye riderute gennem Parforcejagtlandskabet mellem Lyngby og Gribskov, for på selve åbningsdagen den 9. juni, samles hestefolk til åbningen af rideruten og rider en del af ruten igennem.

 

Lørdag den 9. juni kl. 12.00 samles en broget flok heste i mange størrelser og farver foran Eremitageslottet i Dyrehaven for at fejre åbningen af "Parforce Rideruten", en rute der strækker sig fra Fortunen i Lyngby til Esrum Kloster i Gribskov. På dagen rides dog kun en lille bid af ruten.

 

Indvilgelse af borgmestre og politikere

Borgmestrene i tre af de seks kommuner, rideruten går igennem, står for den officielle indvielse sammen med repræsentanter fra Naturstyrelsen og lodsejerne. Der er en chance for at se en eller flere af dem til hest!

 

De tre borgmestre er Sofia Osmani, Lyngby-Tårbæk Kommune, Kirsten Jensen, Hillerød Kommune og Anders Gerner Frost, Gribskov Kommune. Repræsentant for Naturstyrelsen er skovrider Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsen Hovedstaden, og lodsejer og folketingsmedlem May-Britt Kattrup, der selv er rytter og bosat i nærområdet til rideruten, og ligeledes arbejder for hestefolkets udfoldelsesmuligheder på lokalt plan. May-Britt vil selv ride med på turen, og vil holde tale til hest!

 

 

Indvielse til hest

Efter taler og snoreklipning rider rytterne en lille del af Parforce Rideruten og returnerer til slottet. For de gående er der en guidet rundvisning med Anders Kring Mortensen, der er Site manager for Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

 

Parforce Rideruten er på i alt 75 kilometer, men kan rides i flere etaper. Den går igennem store dele af Parforcjagtlandskabet, som i 2015 kom på Unescos liste over verdenskulturarv og dermed nyder særlig beskyttelse.

 

Rytterne, der tager hele turen, vil således komme til at færdes i de enevældige kongers hovspor. De færreste vil nok tage turen på en dag. Det behøves heller ikke, for langs ruten mellem Lyngby og Gribskov tilbyder private opstaldning af hestene og overnatning for rytterne. En anden mulighed er Naturstyrelsens sheltere.

 

Naturturisme et voksende marked

Flere og flere ryttere i både Danmark og udlandet vil gerne ud på lange rideture og bruger ferien på at ride fra sted til sted på egne eller lejede heste. Parforce Rideruten er resultat af samarbejde mellem ryttere fra rideklubber under Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund, Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Parforcejagtlandskabet Nordsjælland og private lods- og staldejere.

 

Parforcejagtlandskabet - historisk landskab

Parforcejagtlandskabet er udtryk for den enevældige konges magt i 1600 tallet. Christian d.5 stod for den største del af omlægningen i de nordsjællandske skove fra vild natur til at geometrisk system af stier og veje, hvor jægere og hunde jog vildtet, og det kongelige jagtselskab kunne overvære jagten fra et centralt punkt.

Ryttere, der vil være med til den officielle åbning og fælles ridetur i Dyrehaven, kan stadig nå at tilmelde sig.

 

Åbningsarrangementet

  • Tid: Lørdag den 9.juni 2018, kl. 12.00
  • Sted: Eremitageslottet i Jægersborg Dyrehave

Der kan ikke køres i bil til slottet. Nærmeste S-togs station er Klampenborg. Derfra er der ca. tre kilometer til slottet. Biler kan parkeres ved de forskellige porte ind til Dyrehaven, og derfra må man cykle eller spadsere.

 

Læs mere om den spændende kulhistorie for Parforce her

Tilmelding til arrangementet den 9. juni kan foretages her eller på Facebooksiden Parforceruten her

Direkte link til rideruterne er her

 

Billede

 

Nu er det endelig lykkedes! Parforce Rideruten, der snor sig igennem det smukke Nordsjællandske landskab, og strækker sig hele 75 km fra Lyngby til Esrum i Gribskov, bliver åbnet lørdag den 9. juni. På dagen samles hestefolk til åbningen af rideruten og rider en del af ruten igennem. Alle kan deltage ved tilmelding


Tilføjet d. 26-05-2018 kl. 14:29 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-05-14 Aston Martin solgt, men bliver i Danmark


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider