Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hvordan startede herpesudbruddet i Danmark?

Hvordan var det lige, at udbruddet af herpesvirus startede? Hvorfor har der været så meget forvirring omkring denne herpesvirus på de sociale medier? Hvor mange heste er faktisk døde af denne virus? Det og meget mere har Højgård Hestehospital givet deres version af i en video på deres facebookside.

Ridesport.nu har talt med dyrlæge Louise Husted fra Højgård Hestehospital. Louise har en specialistgrad i intern medicin og har derudover også særlig træning i smitsomme sygdomme og håndteringen af udbrud.

I videoen fortæller Louise om kronologien i herpesudbruddet, og hvorfor at det uheldigvis blev til en aflivet het på Dalumgård. Helt uden, at man vidste at det var den aggressive herpesvirus type 1 var skyld i at hesten pludselig ikke kunne rejse sig. I den forklaring ligger også, hvordan det kunne være, at et stævne blev afholdt på Dalumgård på trods af den syge hest.

De fortæller også om hvorfor, at Højgård Hestehospital hele tiden har kunne tage patienter ind, selvom de har haft heste stående med smitsomme sygdomme, og også stormen der bredte sig på de sociale medier blev berørt.

I den sidste del af vidoen fortælles det, at vi nu heldigvis er ved at være ved slutningen af dette udbrud, og herunder kommer også en opsummering på hvordan de ramte heste har det i dag.

Videoen kan ses her.

Kilde: Højgård Hestehospital


Tilføjet d. 18-05-2018 kl. 00:31 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider