Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sezuan søn vinder afprøvning i et hold af diskutabel kvalitet

Sezuan's Donnerhall vandt 14 dages afprøvningen i Neustadt / Dossse i den forgangne dage med en samlet total score på 8,69 point. Sezuan Sønnen markerede sig positivt i et samlet felt af 28 fremstillede hingste, af stærkt varierende og ikke særligt overbevisende kvalitet

 

Sezuan's Donnerhall vinder afprøvning

Sezuan sønnen med det sigende navn Sezuan's Donnerhall (e. Sezuan / Sir Donnerhall) vandt overbevisende 14-dages afprøvningen i Neustadt / Dossse i Tyskland, med den højeste pointsum af samtlige fremstillede ingste. Afprøvningen blev afviklet i dagene fra den 2. til den 15. maj 2018.

 

Til trods for en overbevisende sejr til Sezuan's Donnerhall, var det generelle indtryk af den tilmeldte samling af hingste ikke overbevisende. Samlingen var i forvejen reduceret fra 43 tilmeldte hingste til 28 fremmødte hingste, da 9 hingste udeblev.

 

 

Diskutabel kvalitet

Generelt var det samlede overordnede indtryk af de fremstillede hingste, at kvaliteten var stærkt svingende og ikke overbevisende høj kvalitet.

 

Ikke mindre en tre springhingste, præsterede så dårlige resultater i dressurfasen, at ingen af dem scorede den fastsatte minimumscore på 7,5 for at bestå prøven. Der gælder dog den tillægsregel, at såfremt den pågældende hingst scorer mindst 8,0 i en anden disciplin, så består den alligevel samlet. Til trods herfor, var der flere af de fremstillede hingste, der absolut ikke imponerede dommerne.

 

Quantensprung sønnen Brandenvurger (e. Quantensprung / Hotline) dumpede prøven med en samlet score på 7,2 (7,8 for dressur og 6,2, i springning). Dalmore (e. De Niro / Rigamento) præsterede tilsvarende med en samlet total score på 7,23.

 

Sezuan's Donnerhall stod ud fra mængden

Sezuan's Donnerhall er en hingst godkendt i Mecklenburg og er ejet af Poul Schokemöhle. Hingsten stod klart ud fra mængden og overstrålede alle de øvrige fremmødte hingste ved afprøvningen. Sezuan's Donnerhall opnåede en samlet total score på 8,68, og imponerede med en score på 9,34 point i dressuren og fik tillige hæderlige 7,8 i springning.

 

Hingsten blev tilmed tildelt 10 for interiør, 9,5 for villighed, 9 for skridt og galop, 9 for ridelighed, 7 for frispringning og 9,25 for ridelighed af testrytter.

 

Cavoiro H næstbedste hingste i feltet var springheste

Cavoiro H (e. Casallco), der er reservefløj fra Oldenburg kåringen i 2017, og en unavngiven Balou de Rouet søn, scorede 8,5, ligesom Scotch (e. Silvio) scorede 8,30 i samlet pointsum.

 

To yderligere hingste scorede mere end 8,0

Dressurhingsten Valencio (e. Van Gogh) scorede 8,15 point (7,88 i dressuren og 8,08 i springningen) foruden springhingsten Forino (e. For Pleasure), der scorede 8,0.

 

Tre dages testvinderen fra Münster D'Alessandro (e. Don Frederic / Stedinger) opnåede 8,53 i dressuren men blot 6,78 i springningen, og hans overordnede score blev derfor reduceret til 7,98 point i 14-dages egenethedstest.

 

Derudover scorede en unavngiven Goldberg x søn 8,38 i dressuren, men kun 6,83 i springningen, hvilket resulterede i en karakter på 7,88

 

Billede

 

Sezuan sønne Sezuan's Donnerhall vandt 14-dages afprøvningen i Neustadt / Dossse i den forgangne dage med en samlet total score på 8,69 point. Sezuan sønnen markerede sig positivt i et samlet felt af 28 fremstillede hingste, af stærkt varierende og diskutabel kvalitet. Her ses Sezuan's Donnerhall's far UVM vinderen Sezuan med tyske Dorothee Schneider i sadlen (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 18-05-2018 kl. 08:59 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
16-11-14 God tøjlekontakt giver point for 'ridelighed'
08-01-12 Linnea og Extens igen GP-placerede
21-01-11 Danskere til start i Neustadt/Dosse


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider