Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ingen nye tilfælde af den aggressive herpes

Efter at den aggressive herpesvirus EHV 1 kom i udbrud på Fyn, er rygterne om nye tilfælde løbet som en steppebrand på facebook. I dag har Højgård Hestehospital udtalt sig til fyens.dk, og der er ikke nogen nye tilfælde af EHV 1. I alt er tre besætninger ramt, og hvis der ikke kommer nye tilfælde til, kunne det godt tyde på at udbruddet er ved at have en ende.

De tre besætninger der er ramt, er Dalumgård Rideklub, en privat stald i Ebberup samt Hesselhøj. Selvom det kun er i stalden med unge heste, der er blevet ramt på Hesselhøj, har de valgt at lukke deres hingstestationen. Det valg er truffet ud fra, at EHV 1 også kan blive spredt via sæden. Men ud over disse tre steder, er der ikke andre steder hvor hestene er testet positive for den aggressive form af EHV 1.

Men frivillige har på facebook oprettet og henviser til et kort, hvor der fortælles om flere nye bekræftede tilfælde af EHV 1. Men det er ifølge Højgårdl ikke korrekt. Omkring kortet der florerer på facebook, kom det i går oveni at DRF i samarbejde med SEGES i går udtalte at der var et nyt tilfælde d. 1. maj, men Højgård udtaler at udmeldningen er en fejl, da der er tale om en af de stalde, der allerede har positive prøver på EHV 1.

Fyens.dk har stillet en række spørgsmål til Louise Husted fra Højgård Hestehospital. Om hvor alvorlig denne virus er, udtaler Louise: "Selve virussen er en variation af Equine Herpes Virus 1 (EHV 1), som har været ret aggressiv og i en form, som kan give neurologiske symptomer. Det betyder, at hesten kan blive slingret i sin bagpart og ikke kan tisse eller gøde. Når det kommer ind i en besætning, starter det med, at en hest får feber, og dagen efter er der flere, som får det. Omkring 10 procent kan få får ret alvorlige symptomer, og nogle bliver aflivet på baggrund af det."

Om hvordan man undgår virussen i at brede sig yderligere, udtaler Louise: "Hesteejere skal stadig følge de officielle råd om at tage hestenes temperaturer og undgå at komme i kontakt med de stalde, hvor vi ved, virus er tilstede. Flytning af heste til stævne, undervisning i andre stalde eller andre former for samling kan stadig anses som en risiko, men jo længere tid der går fra det oprindelige udbrud i påsken, jo mere sandsynligt er det, at vi ikke kommer til at se denne variation af virus i de prøvesvar, vi får tilbage fra testede heste."

 

Som et af de pt. meget relevante spørgsmål, svarer Louise på hvorvidt der er kontrol over virussen: "Medmindre der inden for den næste uge kommer reelle nye tilfælde, hvor hestene på en eller anden måde har haft noget til fælles med de heste, der har været syge og testede positive for herpes, så er vi ved at have dæmmet op for den. Der kan komme andre aktiveringer af herpesvirus, som ikke er så aggressive, som den her. Det er en vigtig ting. Nogle kan tro, at de er en del af det her udbrud, men det er de i virkeligheden ikke. Så herpesvirus kan komme i mange former, og derfor er det ikke nødvendigvis den aggressive form, heste, der har herpesvirus, har."

Hele artiklen fra fyens.dk kan læses her.


Tilføjet d. 03-05-2018 kl. 23:01 af i kategorien Ridesport.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider